2021-05-30
上次試過祥仔既特色出前一丁🍜今次去試埋祥仔辣辣🌶🌶🌶岩晒喜愛食辣同酸菜魚既我😆今次試左個2人套餐份量都好多😍所以絕對夠食😂重頭戲:祥仔招牌酸菜魚🐠最特別係加左Rosemary 係上面令到酸菜魚即刻變得好fusion🥰味道非常之夾!😋又夠酸又夠辣🤤爐魚份量又多又鮮甜又滑又無骨🐟加上自家製酸菜入面仲有萵筍芽菜辣椒花椒等等嘅配料食到停唔到口🤤🤤🤤另外其他小食都做得同樣出色👍🏻❣️酸辣紅海蜇花➡️海蜇好爽配埋酸辣汁食,非常開胃😍🐔招牌口水雞➡️夠晒麻辣 雞又嫩又滑,正😋🦐宮保蝦仁➡️勁大隻蝦!爽口彈牙!配埋酸酸甜甜嘅汁醬非常入味!🤤🌮自家酸菜炒肉末配薄餅➡️好似泰國既生菜包咁🤣只係將生菜變左薄餅!包住酸菜肉碎咁食,非常特別!🤩🥦干鍋福建椰菜花➡️炒得又辣又香,令本身無味既椰菜花變得更滋味😋甜品:酒釀桂花湯圓➡️好香桂花味,但味道比較甜😆飲品方面我哋都叫咗新出嘅特色飲品🥥椰紫➡️好香椰子味!配上碟豆花加鳳梨汁,味道好清新好特別👍🏻🥑牛牛➡️用咗牛油果溝牛奶溝煉奶味道好清甜好清新,又可以解辣,鐘意食牛油果嘅朋友必飲!😆
今次去試埋祥仔辣辣🌶🌶🌶
加上自家製酸菜
入面仲有萵筍芽菜辣椒花椒等等嘅配料
食到停唔到口🤤🤤🤤
另外其他小食都做得同樣出色👍🏻
❣️酸辣紅海蜇花➡️海蜇好爽配埋酸辣汁食,非常開胃😍
🐔招牌口水雞➡️夠晒麻辣 雞又嫩又滑,正😋
甜品:酒釀桂花湯圓➡️好香桂花味,但味道比較甜😆
飲品方面我哋都叫咗新出嘅特色飲品
🥑牛牛➡️用咗牛油果溝牛奶溝煉奶
味道好清甜好清新,又可以解辣,鐘意食牛油果嘅朋友必飲!😆