2019-08-31 1653 瀏覽
今日約咗朋友去旺角個頭,所以一早聽人介紹book咗呢間mini friday食晚餐。我地book左8點,但上到去都見到有幾多人下,地方都幾大,而且裝修都好靚,環境昏暗,好有氣氛。一坐底就有個小食上,應該係三角脆片都幾脆幾好食既。我同朋友一人叫左一個套餐,先上餐湯同田園沙律,餐湯係羅宋湯,甜中帶香,沙律就有為沙律加添左一點口感,配菜蕃茄車厘茄各樣都新鮮。主菜先黎燒澳洲牛肉眼扒 配 黑松露燒汁,一開始揀佢有少少原因係因為個醬汁,果然無令我失望,有黑松露既味道為肉眼扒增添美味,而肉眼扒本身既肉味亦都好重,五成熟都好嫩口,配埋個汁覺得好juicy,雖然個邊有d lone,但都好滿意。之後叫左個DIY既意粉,自選汁係溫泉蛋芝士忌廉,配扁意粉同煙鴨胸,另外追加左煙三文魚同帶子。首先蛋白超級滑,個汁好creamy,如果個扁意粉可以硬翻少少就更好,煙三文魚雖然融入左係意粉入面但佢鹹鹹地既味道仍然係度,帶子新鮮,香口軟身。最後有個是日甜品,類似蛋糕既甜品,唔係好食得出啲配料,不過覺得係比較健康既材料,因為個甜品一啲都唔"漏"亦都唔覺得甜,好似有d果仁之類既材料。最後餐飲叫左凍朱古力,感受到濃郁既朱古力味

一坐底就有個小食上,應該係三角脆片都幾脆幾好食既。

餐湯、田園沙律

燒澳洲牛肉眼扒 配 黑松露燒汁

DIY意粉

是日甜品

最後餐飲叫左凍朱古力,感受到濃郁既朱古力味,飲得過。
凍朱古力
2019-08-27