2019-08-18 186 瀏覽
經常喺港島區嘅我最近又發現多一間唔錯既甜品店。成間店舖嘅裝潢行時尚品味路線,湖水綠同木色配搭得非常好,望落去令人感覺好舒服。加上好多花藝裝飾即刻增添一點夢幻感覺。講番甜品先,有好多款甜品選擇,每一款望落已經好精緻,睇落每款都好好食,真係唔知點揀好。最後好艱辛先揀咗三款。小紅帽櫻桃酒朱古力蛋糕外型好cute呀,上面有塊紅色朱古力,真係有啲似小紅帽哈哈哈。中間嘅朱古力蛋糕裡面融合左櫻桃酒,不過就冇咩酒味,主要係食到櫻桃淡淡的酸甜味,適當地中和左朱古力嘅甜味。心形野莓蛋糕名副其實係一個心形,旁邊擺咗幾粒野莓,食落都係酸酸甜甜唔會覺得好膩,中間仲有一層好似啫喱狀既moses。加埋個earl grey tea解下膩,環境又舒服,真係可以坐一個下午。

小紅帽櫻桃酒朱古力蛋糕

心形野莓蛋糕