2023-02-11
原身渝味曉宇 前幾個月發現原來改左名做方叔叔 朋友之前食過表示高質 介紹我都要黎試一試 餐廳環境寛闊坐位舒適 唔會有傳統火鍋店的壓迫感 入座後店員會先送上糖水和圍裙 打一打好個底慢慢點餐 📝雪耳紅棗糖水滋潤暖胃 湯底方面我哋點左鴛鴦麻辣鍋另一邊湯底加$20/位轉左養生花膠雞鍋店員已預備兩個湯碗 建議我地火鍋前品嘗左個湯底先 入口雞香味濃 配有花膠雞件 雞件滑身 養生湯底😆飲好湯之後就正式開始打邊爐🍲好多都可以叫半份 好處係兩個人都可以試到好多不同配菜肉類 當中以下係認為整晚最好食的火鍋料 💕✅✅✅ 大刀牛肝牛肝味濃 鐵質和口感豐富按照碟上的時間滾燙就可以係最佳時間進食手打魚粉蝦滑保持到Q彈的口感 爽口彈牙鮮滑魚麵有趣的麵種 平時係火鍋店都比較粉見 爽身得黎又吸收到湯底的鮮味 鮮豬心 薄切得黎但都保留到嫩滑口感鮮龍躉片重慶耗兒魚兩款魚肉都鮮滑清新 肉質細嫩啖啖魚肉 冇咩魚骨 萵筍條 大刀筍片蔬菜🥬類係清新的健康之選😆紐西蘭精品羊肉卷 肉質嫩滑 帶有淡淡的羊羶味 易入口鮮黃喉稻田毛肚 煙韌彈牙 幾有口感 不過牙軟人士慎點🫣總括黎講 兩人火鍋都可以有咁多選擇 菜品種類又有別普通火鍋店 值得一
雪耳紅棗糖水滋潤暖胃
肉質嫩滑 帶有淡淡的羊羶味 易入口
鮮黃喉
稻田毛肚
煙韌彈牙 幾有口感 不過牙軟人士慎點🫣
總括黎講 兩人火鍋都可以有咁多選擇 菜品種類又有別普通火鍋店 值得一試💕