2022-02-01 144 瀏覽
.上星期同男朋友去灣仔買壽司外賣返屋企當dinner😋呢間寿司造之前已經聽講過 係由擁有20多年經驗既壽司師傅主理刺身高檔又新鮮 係由日本漁市場直送到港連藍鰭吞拿魚 鰤魚 島池魚都有🤤價錢仲要非常貼地 性價比高店內擺放整齊 款式多.灣仔店仲有三款新創作卷物分別係日本松葉蟹肉蟹膏卷 昆布北海卷同柚子漁師三味卷夠晒創新! 我就買左昆布北海卷 帆立貝壽司 雜錦壽司12件同中華沙律🥗 幾件飯糰🍙男朋友極愛食帆立貝 佢話呢度既帆立貝新鮮又大大粒 飯又唔會太大 岩岩好就算唔點醬油都非常好味🤗.昆布北海卷其實就係用昆布包住卷物 上面再擺上帆立貝 吞拿魚蓉 三文魚籽等等卷物有蟹柳同脆卜卜既青瓜咬落層次分明 一啖都可以食得晒 超滿足.雜錦壽司有三文魚 墨魚 帆立貝 吞拿魚蓉 熟蝦同鰻魚 每款有2件 同人share都唔洗爭💜三文魚啲紋理好靚 墨魚爽口彈牙 吞拿魚蓉入口即溶 好香口 諗起都流口水🤤.飯糰全部都係紫菜分開自己包 保持到脆卜卜啲料都唔少 飯不會偏酸 用黎做早餐/下午茶掂晒~
上星期同男朋友去灣仔買壽司外賣返屋企當dinner😋

就算唔點醬油都非常好味🤗

卷物有蟹柳同脆卜卜既青瓜
咬落層次分明 一啖都可以食得晒 超滿足

飯糰全部都係紫菜分開自己包 保持到脆卜卜
啲料都唔少 飯不會偏酸 用黎做早餐/下午茶掂晒~

2022-01-26
外賣自取