2022-11-03
喺Cubus嘅餐廳向來高質,今日來到顏府御膳,品嚐一下佢地精緻嘅中菜。琥珀合桃合桃酥脆可口,外層係晶凝嘅麥芽糖,香甜好食又有營。🦢三色素鵝係素色冷盤,腐皮包住萵荀,紅蘿蔔同木耳,整件放落口,口感帶爽,味道清新,唔錯🫶🥚尖椒皮蛋鋪了很多尖椒,好惹味帶辣,我就好鐘意呢個辣度好醒胃。皮蛋軟糯流心,口感Q彈中帶軟,好正😍🐷八珍老薑一口黑豚肉黑豚肉勁爽口,好食。個甜薑汁唔會辣,好香薑味,個汁黏口拉絲,連埋爽口翠玉瓜同蕎頭一齊炒,酸甜醒胃。🥬砂鍋XO醬蝦乾肉碎芥蘭好有鑊氣,上到枱仲滋滋聲,小心燙口又燙手🤭。XO醬好惹味,鹹鮮嘅蝦乾連埋肉碎一齊炒,香氣滲入芥蘭,正!🍚薑米瑤柱蛋白炒飯香氣撲鼻,炒得乾身,粒粒分明,上面有金黃色嘅瑤柱,賣相好吸引,令人忍不住一口一口食不停😙🥢宮廷玉璽玉璽外形好高貴,原來是棗蓉糕,清香煙韌又養顏,作為飯後甜品都唔錯。環境好寧靜舒服,服務員不斷加茶換碟,服務非常貼心,菜式精緻好食,下次會再帶屋企人嚟。
琥珀合桃
合桃酥脆可口,外層係晶凝嘅麥芽糖,香甜好食又有營。
🦢三色素鵝
🥚尖椒皮蛋