2023-11-23 12 瀏覽
尖沙咀泰國菜選擇都唔少,但呢間又整得幾精緻抵食😌😋😋。夜晚有個promote做緊,叫cocktail/mocktail 可加$99配兩款小食,幾抵食👍🏼我地叫左杯「Purple Dream ($78):」呢杯Purple Dream用上伏特加、馬利布、蝶豆花茶同青檸汁,味道酸甜適中。蝶豆花茶嘅深紫色加上青檸汁嘅鮮亮色彩。「Yellow ($68):」呢杯Yellow比較清新風味,用上泰式辣椒、菠蘿糖漿、橙汁同薑汁,加上薑味汽水,味道酸辣又帶點辣椒嘅香氣。菠蘿糖漿同橙汁嘅結合帶出一份甜中帶酸嘅口感,薑汁同薑味汽水令整杯飲品更加爽口。。🥢小食(燒茄子沙律配香茅鮮蝦)燒茄子沙律好開胃,燒過嘅茄子帶出一份煙燻嘅香氣,配上新鮮嘅香茅鮮蝦同其他配料,味道鮮美而且爽口。。🥢小食(香料炒軟殼蟹)香料軟殼蟹經過炒製,保持住蟹肉嘅鮮嫩同鮮味。配上香料同其他調味料,味道香濃而且多層次。每一啖都能夠感受到軟殼蟹嘅鮮美同香料嘅香氣。。🥢泰式濕炒海鮮麵 ($122):呢個泰式濕炒海鮮麵真係好打卡!麵條彈牙,配上新鮮嘅海鮮同泰式調味醬,味道濃郁而且香辣。海鮮嘅鮮甜同麵條嘅咬勁相互輝映。。🥢芒果煎糯米飯 ($89):
尖沙咀泰國菜選擇都唔少,但呢間又整得幾精緻抵食😌😋😋

🥢小食(燒茄子沙律配香茅鮮蝦)

🥢小食(香料炒軟殼蟹)

🥢泰式濕炒海鮮麵 ($122):

🥢芒果煎糯米飯 ($89):
呢碗芒果煎糯米飯真係一份甜蜜嘅甜品!糯米飯煎至金黃酥脆加雞蛋煎,配上新鮮嘅芒果,味道鮮甜而且多汁。