Green Common 呢排 sell 緊新餐肉 2.0 配方,又有好多新菜式推出,令真漢子急不及待想去試下。🤤🐎睇餐牌先知「細素港式情懷」停咗,不過我一向覺得呢個系列價錢太貴唔係好抵食,sorry。😅今次叫咗:🍔 新牛肉漢堡 Plus $88Plus 版分別係加咗 daiya 純素車打芝士同牛油果,唔 plus 就賣 $68。之前見 Green Common IG 話出咗隻新嘅牛肉漢堡扒,但睇返啲相又唔似餐廳供應果塊。Anyway 牛肉味好濃又唔算好乾,加埋厚切新鮮番茄同牛油果,大大個漢堡包可以兩份 share,都算抵食嘅。醬汁係普通茄汁嚟,塊芝士就不過不失啦。🧀🍙 新餐肉芝心飯糰 $68真心講,睇餐牌覺得有點 hea,純粹見佢荃灣分店限定所以叫,但原來超好食喎。飯糰個面煎到脆脆哋,極似失傳已久嘅煎糯米雞(唔知道係點嘅可以請教吓爺爺嫲嫲 🤣),啲飯又煙煙韌韌好似食緊粽咁。個新餐肉完全唔咸,同埋竟然進化到有少少彈牙,估佢唔到。😬🦷🍓 草莓燕麥奶綿綿茶 $49可選無糖,半糖,或走奶蓋。好香燕麥奶味,唔太甜,啱哂女士們飲。🌾話時話個新餐肉飯糰好似唔太複雜,應該可以買啲新餐肉自己返屋企整。
今次叫咗:

🍔 新牛肉漢堡 Plus $88

🍙 新餐肉芝心飯糰 $68
新餐肉芝心飯糰

🍓 草莓燕麥奶綿綿茶 $49
草莓燕麥奶綿綿茶

話時話個新餐肉飯糰好似唔太複雜,應該可以買啲新餐肉自己返屋企整。不過由一個唔識煮嘢嘅人講出嚟係咪毫無說服力呢?😂😭
2023-05-07
新餐肉芝心飯糰