2021-03-29 28 瀏覽
每次行Musea經過DAMA都會俾佢哋嘅鮮果雪糕吸引,機緣巧合之下終於可以係度坐低慢慢歎返個下午茶😝• 鹽烤百頁豆腐 (小食set) $68整體個味道係比較清淡,口感會似豆卜一樣咁有空氣感😉• 稻庭烏冬配麻辣汁 (麵食set) $88依個烏冬係一款輕食黎,做下午茶啱啱好☺️麻辣汁幾唔錯,辣味好足。因為烏冬喺凍嘅,所以會有一凍一熱嘅感覺,另外配有好多沙律菜同豆腐添😗😗• 港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕 $68 + $30同朋友一樣好鍾意食榴槤,所以我哋嘅目標都好一致🤣😎雪糕原價加多$30就可以配埋朱古力雞蛋仔,仲有唔少鮮果做裝飾,擺得靚到有啲似模型🤣喺雞蛋仔嘅製作期間已經聞到好香濃嘅朱古力味,食落當然都冇令我失望,仲專登攤凍左少少令個雪糕冇咁易溶,但仍然keep到脆😳,主角貓山王雪糕超驚喜,榴槤味天然,一啲都唔假,一入口已經雙眼發光🤩而且純素雪糕黎講都算幾smooth‼️• 火龍果雪糕杯 $38新推出嘅雪糕杯,可以帶返去同屋企人分享🤟🏻火龍果味道清甜,雪芭口感喺夏天食好消暑😌• 士多啤梨芒果沙冰 (跟set)士多啤梨味比芒果味重,天然嘅水果味,唔會有人造藥水feel😝• 火龍果鳳梨沙冰 (跟set)

• 鹽烤百頁豆腐 (小食set) $68
整體個味道係比較清淡,口感會似豆卜一樣咁有空氣感😉

• 稻庭烏冬配麻辣汁 (麵食set) $88

• 港式雞蛋仔配榴槤軟雪糕 $68 + $30

• 火龍果雪糕杯 $38

• 士多啤梨芒果沙冰 (跟set)

• 火龍果鳳梨沙冰 (跟set)
鳯梨味好重,清甜又解渴☺️