2017-12-24
依排天氣太凍,要去十下十下。醉翁亭食物一向有質素,今次仲推出埋任食,一定要試試。卡位好舒服好好坐,仲有埋腰墊,枱面夠大,另外再係枱前面放左張茶几,叫多d野都夠放。首先,當然落左个湯底先,有羊腩同雞煲可以encon,成班食就抵,因為今次得2個人所以打邊爐湯底就夠食,我地擇左冬瓜瑤柱鍋。另外有餐前小食,青瓜、云耳、雞腳同豬手,唔夠飽可以食埋牛河。飲品都有好多種類,但啤酒要另外比錢。鍋底同水餃皇先黎,鍋底有好多瑤柱絲。水皇入面有3隻鮮蝦,非常正!之後跟住上埋個每人一隻蠔汁冬菇炆鮑魚,唔洗錢嘅包埋有冬菇同鮑魚補補佢就埋晒。仲有極級牛頸脊一碟2人份量,雪花紋好靚,食落好厚身,好好食。仲有仲有海鮮併盤,有蝦,魚,墨魚,聖子,好新鮮,讚!仲未完禾,仲有刺身併盤,三文魚、魷魚同北寄貝,三文魚好肥美,魷魚好有咬口,北寄貝好鮮甜。如果唔夠仲可以加,但要另外加錢,不過以人頭計,都好足料。我地2個就岩岩夠食。另外任食部份都有好多叫左黑豚肉,好有肉味,好食唔會太厚。魚皮同響鈴係必食!仲有午餐肉、豬肚及腸粉!!真係食到好飽好滿足。