2022-01-19 66 瀏覽
朋友住西灣河 難得約出嚟喺附近食啲可以坐耐啲嘅餐廳原來太安樓新開左一間台式一人火鍋最近天氣凍食火鍋就啱啦😋可惜夜晚冇堂食唯有晏晝就打邊爐啦!間餐廳裝修好靚!俾人感覺好舒服☺️我哋一個叫咗特濃三重芝士湯底另一個就叫咗台式香濃沙茶鍋set嘅粉麵我哋揀咗 闊條薯粉同埋滷肉飯特選餐飲就揀咗古早味橙茶仲有好驚喜有啲好健康嘅飲品-冰糖紅棗燉雪耳(超足料)首先講吓個芝士鍋!湯底好濃芝士味!仲有少少奶味!條蟹柳同粟米索晒啲湯汁😋好好味!個鍋本身仲要有台式甜不辣😋啲回憶返晒嚟丫!而另一個沙茶鍋,都好夠味👍🏻另外,朋友比較大食,所以加咗大元貝,花雕牛小排,墨魚滑同埋芝心丸!大元貝好新鮮!$28兩隻好抵食😋打邊爐點可以冇牛!個牛小排一啲都唔靭,令到成個便爐生息不少! 呢個一人便爐 個爐值得一讚!因為唔係間間一人火鍋 個火係可以較大細!食到最後唔使熄火 可以慢慢淥住 慢慢食👍🏻
朋友住西灣河 難得約出嚟
喺附近食啲可以坐耐啲嘅餐廳
原來太安樓新開左一間台式一人火鍋
最近天氣凍食火鍋就啱啦😋
可惜夜晚冇堂食唯有晏晝就打邊爐啦!
間餐廳裝修好靚!俾人感覺好舒服☺️
我哋一個叫咗特濃三重芝士湯底
另一個就叫咗台式香濃沙茶鍋
set嘅粉麵我哋揀咗 闊條薯粉同埋滷肉飯
特選餐飲就揀咗古早味橙茶
仲有好驚喜有啲好健康嘅飲品-冰糖紅棗燉雪耳(超足料)

大元貝好新鮮!$28兩隻好抵食😋