今日同朋友過嚟食飯慶祝生日,聽講呢間餐廳好多明星(真係畀我見到葉倩文喺度食緊飯)嚟食所以一早book咗位點咗$820一位嘅Omakase,因為冇諗住寫食評同埋掛住食, 所以冇相片提供, 食物如下:第一碟係和牛壽司,講真一啲都冇特別,可以唔需要食都得。而其他嘅和牛簡單講下,因為待應有教我哋每一塊牛係要點啲乜嘢嚟食,我本身個人都非常重口味,佢舊舊都話要點醬汁或者加鹽,所以我冇先試味就跟佢意思做,結果發覺舊舊都太鹹,其實唔駛落鹽或者點太多汁,因為本身佢牛肉已經係有味,所以我覺得嘥咗嚿牛肉既原味。其實第二舊牛肉淨係點蒜蓉,而第三嚿只需加芥辣已經夠曬味唔需要再加鹽, 但我跟侍應意思做所以就超鹹。但係最離譜係嗰碟海膽牛肉飯, 個豉油蒜片汁直頭咸到爆炸, 本身佢用細蔥粒配合海膽, 我覺得呢個食法幾好味幾清新, 同埋同海膽幾夾, 但係真係畀個鹹到爆嘅汁破壞曬。其實餐廳啲嘢食全部都好食嘅同埋用料唔錯, 但係真係唔需要咁重口味囉。如你們有興趣真係值得去試下, 不過唔好太衝動試咗未先加汁或鹽, 以免掩蓋牛肉嘅原味。另外, 順帶一提佢嗰個芒果牛油果沙律雖然超細蝶, 但係幾清新, 不妨一試。我篇篇食評都好似係踩

第一碟係和牛壽司,講真一啲都冇特別,可以唔需要食都得。

我篇篇食評都好似係踩啲餐廳咁, 但我真係忍唔住囉, 有時真係不吐不快, 亦都想你哋聽到真實嘅食評。呢啲純粹我個人睇法, 亦都希望餐廳可以改善下, 改善咗之後我相信會有更加多人幫襯呢間餐廳
加油