2018-02-07
今日約咗四個fd出黎交換手信,順便食個lunch。我朋友揀咗timesquare呢間芽莊,因為貪佢呢個商場可以免費泊車。呢間係食越南野嘅,我地叫咗個扎肉雞絲糯米飯,仲有河內生牛肉粉(medium rare),仲有燒春雞半隻,炸龍利魚卷,就五個人share首先一定要提炸龍利魚卷,真係超級好食,佢外邊好脆內裡好軟好林,點埋佢配個醬(好似有少少辣嘅千島醬)好好食,唔食得辣都接受到,個底用咗炸鳥巢去盛載,都可以食埋,側邊仲有其他菜,生菜火箭菜,有個酸汁應該係配埋菜食。整體幾好。燒春雞:好好食,味道好似炸子雞但冇咁咸,佢配埋蔥油,但唔會好咸,就算冇點蔥油都好好食,不過美中不足嘅就係雞皮上面有dd毛扎肉雞絲糯米飯:雞肉絲好似肉鬆嘅感覺,唔係想像中一絲絲咁,幾特別,側邊有扎肉同埋臘腸,食起上黎都幾好味河內生牛肉粉:正正常常,要快手試試d牛,怕浸得太熟唔好食。個河粉會另外配上香葉,應該可以自己再配味,但我地冇加上去,總括而言呢間野算好食唔錯!