2017-12-13 254 瀏覽
天后食肆多籮籮, 中西日美食, 應有盡有, 數之不盡! 也有高質素日本料理。琉璃街就有ㄧ間唔錯嘅選擇!頭盤係 冰菜、凍蕃茄及魚肝配酸汁啫哩, 冰菜口感好似食緊蝦片, 脆卜卜, 感覺新鮮, 蕃茄可用二字形容"鮮甜", 魚肝加酸汁啫哩, 酸酸地帶点鮮味, 好有質感。壽司用上天然立魚, 壽司鋪上ㄧ点紫菜, 除左有特色外, 立魚爽脆及鮮。深海池魚壽司, 㕑師 把柚子汁及海鹽塗在池魚上, 鹹鹹地帶一點酸酸味, 感覺食慾大增! 赤貝壽司及花竹蝦壽司, 首先新鮮鮮甜赤貝, 十足有份量, 非常弹牙,花竹蝦除了賣相了得,仲好有口感, 很滋味! 海膽壽司 ~ 淡淡嘅鹹味中有點鮮甜, 入口即溶感。三款迷你丼: 魚子丼, 每一粒三文魚子樣子肥美豐滿, 試一口, 魚油爆發出來, 好有質感! 海膽丼, 金黃色的海膽質感嫩滑味鮮, 唔腥, 仲有層次口感。 黑鮪魚蓉丼, 黑鮪魚每日新鮮由日本直送, 所以才可確保食材嘅新鮮度, 一啖入口, 味道重, 也感覺到魚油嘅香味, 不用咀嚼,就已經溶喺口裏!魚湯係 店鋪每日花數小時用新鮮魚及魚骨淆製, 鮮甜香滑, 絕無味精! 😌😃😃😃正!甜品係代表ㄧ頓豐富晚餐嘅句號, 而今次晝上

花竹蝦除了賣相了得,仲好有口感, 很滋味!

海膽壽司 ~ 淡淡嘅鹹味中有點鮮甜, 入口即溶感。

甜品係代表ㄧ頓豐富晚餐嘅句號, 而今次晝上句號係日本蜜瓜配布丁, 密瓜甜美, 而布丁係餐廳自家製, 非常香滑。👍👍👍。