2021-09-03 180 瀏覽
想念日本大阪關西旅行的日子,聽說Mo Mo Kushiage 環境好有居酒屋日本feel而且串燒物味道好高質素㗎!日本串燒愛好者的我,流曬口水了。這兒環境好舒服,枱和椅都選用上好木材製造,椅子都好重下㗎,侍應生好有禮貌。前菜~$28紅蘿蔔青瓜沙葛開胃又爽口。日本赤崎真蠔~$78好大隻啊!外貌好吸引好新鮮好creamy又爽口更有濃濃海水味,入口鮮甜肥美。秋刀魚刺身~$198秋刀魚通常都係食燒嘅!今次都係第一次食刺身,好鮮甜一啲都唔覺得有腥味。中取純米大吟釀津島屋鎮星黃龍~$980燒魚翅~$68香口肉帶甜,送酒一流,今晚就配返支大吟釀津島屋鎮星黃龍,真係不得了啊!暈得一陣陣呀!正✌👍西班牙黑毛豬豚肉豬肋條~$188一小片一小片入口,好多肉汁,仲有蘿蔔蓉蔥花辣椒絲一同進食,侍應生說因為黑毛豬是用橡果餵飼的,所以不用擔心煮得不太熟,好放心食,好特別啊!(推介)👍黑松露牛油錫紙焗雜菇~$88一大舊黑松露配埋雜菇將佢哋撈勻食,好香好濃郁黑松露牛油味(推介)👍呢度主打都係串揚店,當然唔少得要選番幾串關西串揚物啦,menu上真係好多款呀,我哋就選了6款都各有特別,好似小型BBQ㗎,好得意。😍😍蝦餅三文

前菜~$28

紅蘿蔔青瓜沙葛開胃又爽口。

日本赤崎真蠔~$78

秋刀魚刺身~$198

中取純米大吟釀津島屋鎮星黃龍~$980

燒魚翅~$68

西班牙黑毛豬豚肉豬肋條~$188

黑松露牛油錫紙焗雜菇~$88

蝦餅三文魚籽~$68

熱騰騰好爽口滿滿三文魚籽,入口更有脆脆椰菜沙律,蝦肉好鮮甜。

芝士~$38

呢個好特別呀,咬落去滿滿芝士,而且可以 拉絲到好長㗎,味道濃郁,有得食有得玩好開心。

帶子三文魚籽~$58

帶子好鮮甜,大大粒,入口滿滿魚籽。

松葉蟹腳~$58

蟹腳鮮甜,腳好長啊!

鯡魚子昆布~$58

好香脆,入口滿口鯡牌魚籽,卜卜聲,好肥美。

牛柳~$58

廚師好細心呀,外貌看是成串,當你咬落去原來係分開一小粒一小粒㗎!進食好方便。

條麥麵~$58

因為之前食得太飽,清清地,蕎麥麵爽身,湯底清清甜甜。

什錦拌飯~$108

真係飽到不得了,刺身粒好多,又大大粒三文魚帶子,好有驚喜,好飽都要食埋佢。

總結~好開心啊!好似去咗大阪關西日本旅行,好難忘!😍

2021-09-03
  • 芝士