2019-12-19
申利唔係膳稿。但真心覺得佢係一間10分高質素嘅日本餐廳。啱啱搬來大坑,搵咗呢間日本餐廳食。晚餐只能夠單點,我地點左一個網燒西冷扒,一個鰻魚,幾串串燒,壽司,鵝肝,因為屋企人想食飯,加咗三個白飯同埋兩個大蜆鰹魚湯。因為成間鋪頭只係得我哋一台客,一心諗好驚中伏。等嘅時間都耐,要10至15分鐘,首先講吓個大蜆湯。平時飲開麵豉湯,原來堅魚湯底加埋昆布同埋紫菜同埋大蜆出嚟嘅湯底10分好飲10分鮮甜,熱辣辣好正。跟住個網燒牛扒$188,佢都整得好精緻,旁邊有啲日式沙律,有燒蘑菇,同大概五成熟嘅牛扒,雖然係西冷扒,但師傅整到個牛扒好嫩滑,加埋啲日式乾蒜片好好味。再上左一個鰻魚,冇諗過鰻魚下面有一層層嘅玉子,味道唔錯,覺得佢好精緻,有驚喜。再叫咗兩舊壽司-深海池魚同埋三文魚子,超級厚切池魚,魚生十分鮮甜好好味!點了燒雞翼,雞軟骨,同埋白鱔。燒雞翼個皮好趣,都唔錯,白鱔好好味,食得出係新鮮白鱔!正買單大概要$300一個人。我覺得食呢個質素呢個價錢算好抵食!整體而言,佢所有嘅食物都好高質素,無論係魚生,燒物,熱食,推介!有機會想試吓佢嘅午餐,價錢係晚餐嘅一半!
有機會想試吓佢嘅午餐,價錢係晚餐嘅一半!
網燒西冷扒
燒鰻魚