購物係女人嘅天性,以前成日好鍾意去旺角行街、血拼,偷佢夠平、又方便,應有盡有,多餐廳選擇,無論咩菜式都可以到。當日,同閏蜜打算食個飯就去血拼,去咗朗豪坊最上嗰幾層,隨心隨意咁揾吓有咩餐廳好食,係門口見到呢間丸十壽司日本食堂,裝修好似幾高級咁,睇完餐牌我同朋友都啱食,就入咗去。燒鰻魚飯 (7/10)喺香港食嘅鰻魚,真係十間有八間都有骨,但呢間餐廳嘅鰻魚冇乜骨👍🏻,鰻魚嘅質感都幾淋、junicy,唔會烤得過份而失去質感,鰻魚控嘅係一定要試!雞之盛宴串燒 (7/10)手羽先雞全翼串燒,雞皮燒得剛剛好,脆得黎又保留肉汁鮮嫩。大蔥日本雞肉串雞肉嫩滑,大蔥味都滲入雞肉,上面有一層日式雞醬,甜甜地,幾日本感覺。免治雞肉串以手打雞肉方式,再搓成圓條形,口感幾爽口,普通鹽燒已經好味。雞胸軟骨平時食開嘅雞軟骨,真係得舊骨,呢度嘅軟骨,有埋雞胸肉,雞胸黎講唔算好鞋,入面嘅雞軟骨爽爽脆脆,幾過癮。雞皮燒得剛剛好,一啲都唔乾,仲有啲雞油係入面,口感脆卜卜,雖然肥膩但幾好食,真係邪惡。炸軟殼蟹卷 (7/10)炸過嘅軟殼蟹特別香脆可口,加埋牛油果、青瓜,味道幾夾,清新唔膩。總結,餐廳幾大,座位舒服,係度食飯閒聊啱曬

燒鰻魚飯 (7/10)
燒鰻魚汁

雞之盛宴串燒 (7/10)
雞之盛宴

手羽先
雞全翼串燒,雞皮燒得剛剛好,脆得黎又保留肉汁鮮嫩。

大蔥日本雞肉串

免治雞肉串

雞胸軟骨

雞皮

炸軟殼蟹卷 (7/10)
炸軟殼蟹卷

總結,餐廳幾大,座位舒服,係度食飯閒聊啱曬,而且裝修得非常高級餐廳,食物質素都好高級,兩碗鰻魚飯、串燒拼盤、一客炸軟殼蟹壽司,雖然埋單六百幾蚊,不過值得嘅!
燒鰻魚汁
雞之盛宴