成為東涌新居民,第一時間就要去試下有咩好野~~ 今日同老公係新居整左成日新居, 當然要好好對自己食餐好`!東涌MTR一出對出富東商場有間裝修簡單得來又有情調嘅西餐廳。慢慢先黎個前菜先~~~ Avocado with Prawn & Crabmeat牛油果加上蟹肉同蝦,好正好match既配搭,入邊有好多一絲絲嘅蟹肉,配上牛油果,一啖咬食落口,口感豐富,食完一啖接一啖Cold Seafood Platter海鮮拼盤入邊都唔少野,生蠔,青口,大蝦,翡翠螺。特別鍾意翡翠螺超級肥美,一路食海鮮一路飲番杯Cocktail真係極級享受。我哋都揀咗兩杯比較特別既Margarita on the Rocks 同 Espresso Martini 🍸 Margarita on the Rocks 酒味唔算太濃,好易入口,加上有啲青檸同少少鹹鹹地,女士們好啱飲。鍾意飲咖啡嘅老公叫Espresso Martini ,我覺得呢個酒味比較濃啲,加上有好香嘅咖啡,爸爸話飲一小啖,已經夠係佢口腔回味。係時候都要嚟個main course,Set dinner好抵,buy one get one free。我哋叫咗香蒜

慢慢先黎個前菜先~~~
Avocado with Prawn & Crabmeat

Cold Seafood Platter

係時候都要嚟個main course,Set dinner好抵,buy one get one free。我哋叫咗香蒜燒羊扒配露絲瑪莉燒汁同美國肉眼扒配燒汁。

羊扒上菜仲用左個好特別既樹木紋盤,擺得好靚,估唔到都有三舊羊扒,仲有一個焗薯,羊扒唔會太瘦有啲肥膏,但又唔會太’留‘,肉質鮮嫩口唔騷,正!

而我最鍾意嘅肉眼扒薄薄地一大塊,本身都已經有調味,所以冇落燒汁。

Set dinner仲有配餐湯,加錢有甜品甜品我比較鍾意朱古力mousse

呢一間簡直誠意推介,服務態度非常好,食物高質素但係又唔貴。老公話以後周年紀念都唔使市區食,去Amante就得啦!