2017-05-11
每次有朋友生日都要念去邊到食飯慶祝,今次會擇呢間火鍋店係因為有朋友食過推薦,而且地點好多便。我地比book枱時間早左半個鐘到,店只都好好,因為有房多,所以安排左一個房比我地。我地先點左個奏上品海鮮鍋,海鮮鍋平日都有食過,但今次係有驚喜咖,湯料除左超多,整隻蟹,海參,蜆,重超有鮮味,啖啖肉,配菜都有粟米,蘿蔔,菇,料足到可以叫少好多火鍋料,鮮甜味十足味道又濃厚,重要好抵食!我地叫左好多野食,因為好多野都想食,但有幾款一定要分享比大家。本地手切牛,真係不得不提,我地問過呢種牛係抓邊位,最重要係牛味超重,入口軟滑細膩,再配上濃厚海鮮湯味,無得頂!手打鮮蝦丸,極力推薦!超有水準自製丸子,爽口彈牙,鮮蝦味十足,真係食到停唔到口。自家即製響鈴卷,好特別,入口好鬆脆,另外再加上醬料有d似泰式醬,食落好開胃,做前菜一流!