2021-11-10 89 瀏覽
這間位於觀塘一間掌壽司之前和朋友食過覺得不錯,今日就帶媽咪食餐豐富日本餐,喜歡這裏價錢合理又可以食到高質素的食材!我們二人點了一個二人套餐,有沙律,刺身,壽司,燒物及鍋物😋時令沙律🥗沙律賣相不錯,裏面有人蔘果,木魚和芝麻配合芒果醬,人蔘果都是第一次食的,味道清甜,配合芒果醬一齊食,味道好夾,加上配料有木魚口感更加豐富。刺身盛師傅會按照當日新鮮食材而決定刺身的款式,刺身上枱時已經見到色澤好新鮮,食物份量都不少,特別鍾意食日本廣島蠔,蠔味香濃而且食落啖啖肉,仲有鮟康魚肝,是當造季節食物,入口即溶好幼滑😋壽司盛有秋刀、油甘、碎蔥吞拿魚、太卷壽司,秋刀魚入口很有魚油香味,油甘魚爽口鮮甜,其餘壽司都好好味!燒物燒黃花魚,魚燒至金黃色,好香脆爽口,不用任何醬汁,已經好好味!壽喜燒鍋物用了澳洲產M9和牛 100g,牛肉味香濃,煮熟後放入已經攪勻左的生雞蛋一齊食,牛肉即時變得更嫩滑!日式松茸海參花膠燉湯材料非常豐富,有海參,花膠,松茸和螺肉,採用日本煮法,所以飲落好清甜,材料十足,每一啖都會食到湯料,好滋潤!最後當然留返個肚食甜品,果仁雪糕,這一餐非常滿足😋
我們二人點了一個二人套餐,有沙律,刺身壽司,燒物及鍋物😋

時令沙律🥗

刺身

壽司

燒物

壽喜燒鍋物

日式松茸海參花膠燉湯

最後當然留返個肚食甜品,果仁雪糕,這一餐非常滿足😋