2018-10-14
我琴日放工後, 同老公行經灣仔地鐡站, 見到對面有間門面幾靚既潮州菜館. 決定入去食個午飯一入到去, 覺得個環境都幾好喎, 牆上掛左幾幅字畫, 好靚, 好有文學氣識同埋座位都好寛敝, 好乾淨企理. 感覺好舒服.店員好有禮貌, 好友善, 又吾會催你落單. Very good!!!我地叫咗胡椒豬肚湯, 方魚炒芥蘭, 同埋雙魚蒸白鱔. 再加一碗白飯, 等左一陣.熱辣辣既胡椒豬肚湯送上黎啦,店員好好人地甘幫我地分湯 的湯又幾正WO, 好清甜入味. 豬肚都好新鮮 芥蘭好好味呀. 大廚炒得好翠綠, 一的都吾苦. 最後上既雙料蒸白鱔都好新鮮入味另外,我地仲叫左個糖水-清心丸豆爽. 個糖水好清甜,的丸子又好煙韌.好好食整體上,我地都好滿意這餐廳,下次經過, 一定會再幫襯, 試下佢其他野食