2020-02-28 820 瀏覽
今日食左一個好豐富既晚餐,慶祝另一位朋友生日。店員好好一黎到就推介左呢到既王牌忌廉蒜香花甲配蒜蓉包,花甲隻隻都好肥美鮮甜,湯汁完全唔油膩,再將蒜蓉包點上湯汁,呢個配搭令人好驚喜,我地一行五人都忍唔住豎起手指公真係好好好味呀!然後店員為我地送上黑松露芝士焗薯條,未食已經聞到好香嘅黑松露味,每條薯條都平均地沾上黑松露同芝士,就連我唔係好食芝士既都忍唔住食完一條友一條。跟住,我地仲叫左一份煙三文魚忌廉意粉,一份牛扒同一份黑毛豬肋條。煙三文魚意粉則有點油膩,食唔到有d咩特別。七成熟牛扒就還可以,油脂分布平均,隔離仲有個沙律醬小焗薯,咁樣嘅配搭都幾新奇。至於豬肋條,我地以為係原條上,點知係切好曬一粒粒,方便你進食,係個好貼心既服務,但味道方面就平平凡凡。
2020-02-27