2016-02-11 1984 瀏覽
今日生日:)同屋企人一齊去山頂食飯慶祝!咁而家就同大家分別講吓這裏的1)環境2)服務3)食物質素同4)價錢第一,環境方面:由於餐廳位於山頂凌霄閣,所以望到好靚嘅香港夜景。book枱既時候預先講咗要坐窗口位,餐廳方面都安排到俾我哋。環境比較暗,個人認為幾有情調,而且更能夠襯托出窗外璀璨的景色。室內嘅佈置全部都係以Bubba Gump為主題。美中不足嘅係枱之間既距離太窄,如果講嘢大聲少少其實都幾騷擾架。第二,服務方面:餐廳有唔少嘅員工都係外籍人士,所以要講英文。但係佢地都會好耐心咁介紹餐牌上面唔同嘅食物。由於係訂枱嘅時候加左remarks ,order 甜品的話佢哋會幫你係隻碟到寫Happy birthday,而且仲有六七個員工走來同你唱生日歌!好有氣氛!服務態度完全係一百分。第三,食物方面: 呢杯應該係類似士多啤梨特飲嘅,隻杯係識發光嘅!酸酸地超冰凍,都幾好飲。杯係可以免費帶走,只限呢款飲品,可以揀紅色或藍色。 士多啤梨芒果沙冰,冇藥水味~Good!但係有d酸,夏天飲就又冰涼又開胃la;) 凱撒沙拉,好多cheese!超好味~仲有香脆嘅麵包粒,口感更豐富!菜好新鮮而且醬汁唔會

第三,食物方面:

凱撒沙拉,好多cheese!超好味~仲有香脆嘅麵包粒,口感更豐富!菜好新鮮而且醬汁唔會太多, great.

炸蝦拼盤,應該係呢度既signature dish. 全部都係炸有啲熱氣...全部都係蝦但是每一款都好味有不同口感!一啲都唔會太厚炸粉,隻隻新鮮爽口!薯條好脆全部都好乾身唔會出哂油咁。

燒肋骨,送來嘅時候係未切嘅所以你要自己切,有啲難度。呢碟肉質鮮嫩,出面燒到脆脆地裏面鎖住肉汁,配以燒烤醬非常有風味!好有水準!

蟹餅成$200唔太抵食因為只係得兩件...但係食得出係用新鮮蟹肉做嘅,我本身唔係太鍾意食蟹,對隔離個薯蓉更有興趣!好滑好creamy,唔會勁重牛油味或太淡。

呢個意粉就應該唔係太多人接受到,因為佢本身呢就係用檸檬汁嘅,唔係開胃嗰隻船而係真係好酸...意粉質感就唔錯,如果唔好太酸應該會幾好食。

最後就係呢個咁靚嘅甜品:)其實係雲呢拿雪糕下面就係朱古力曲奇。美式曲奇嘅做法,外脆內軟!啱啱焗好熱烘烘嘅曲奇加上冰凍嘅雲呢拿雪糕,冰火交融非常之滋味!而且朱古力曲奇嘅甜度剛好。用來結束一餐飯簡直係完美啦~~

第四,價錢方面:食物嘅價錢大約$100-$200不等,同食物質素都成正比。飲品方面就$40-$60。總括來講價錢都算合理,屬於中上價位嘅餐廳。

*10% service charge.

*No free parking.
慶祝紀念
生日