2023-11-29
辛苦咗一年要獎勵下自己 book左嗰間阿媽家姐鐵板燒食晏 要食梗係要食最好! 💫午市精選2人前套餐 $1280+1 💫前菜 | 粟米凍湯蓮芋 ※ 荔枝漬車厘茄 粟米凍湯啖啖都係新鮮粟米蓉 好清新。 荔枝漬車厘茄更加係畫龍點睛 甜甜的荔枝香 一粒唔夠喉呀😭 💫前菜 | 龍蝦汁蒸蛋 ※ 紫蘇花蒸蛋可考功夫 太耐就會老 呢個蒸得啱啱好~ 配合龍蝦汁同紫蘇花 估唔到紫蘇味令到成隻蛋味道更升華😳 💫南非鮑魚 ※ 鮑魚肝醬好生猛 望住佢週圍探索直至畀人放上鐵板🥲 充滿住鮑魚自身的鮮甜味 爽口彈牙。另配鮑魚肝醬進一步提鮮! 💫沙巴虎蝦 ※ 紅椒蝦頭蓉巨型虎蝦大大隻超厚肉 非常鮮甜。 切成蝦球用埋蝦膏一齊炒 配合微辣紅椒蓉 整個美味! 💫 金鯛立鱗燒 ※ 酸菜花椒汁識食梗係食金雕嘅魚鱗。 利用特製鋸齒匙羹 輕敲魚皮就已經輕易分開魚肉。 魚皮超鬆脆 魚肉嫩滑 配合酸酸麻麻嘅花椒汁 簡直天作之合💖 💫鵝肝 ※ 蘋果醋蓉 ※ 柚子雞冠菜 ※ 冰鎮鮮菠蘿‼️絕對係我食過最好食嘅香煎鵝肝 沒有之一‼️ 厚切鵝肝煎得剛好 每啖鵝油都被牛油多士吸收 連酸甜自家特製蘋果醋蓉大啖食 都絕對0️⃣油膩感! 💫美國PRIME牛肉薄
💫午市精選2人前套餐 $1280+1
💫 金鯛立鱗燒 ※ 酸菜花椒汁
💫鵝肝 ※ 蘋果醋蓉 ※ 柚子雞冠菜 ※ 冰鎮鮮菠蘿
💫美國PRIME牛肉薄燒 ※ Wasabi ※ 鹽漬昆布
💫鹿兒島黑豚肉薑蔥薄燒 ※ 紫蘇練梅醬
五成熟牛肉包住炒香左嘅蔥蒜 非常香口 牛味香濃。加少少鹽漬昆布再食會令到牛肉鮮味再升華🆙️ 再加wasabi可以減少油膩感。另外好鍾意紫蘇練梅酱 出色!
💫高菜炒飯 ※ 大蝦麵豉湯 ※ 炒野菜
炒飯加左美乃滋 日本高菜口感爽脆 大大碗🍚食到呢度我要投降了🙈
💫焦糖多士 ※ 時令雪糕或熱咖啡☕
焦糖多士香甜脆口,配上雲呢拿海鹽雪糕一冷一熱冰火🧊🔥二重天!