2019-03-25 59 瀏覽
尖沙咀棉登徑不嬲都出名多餐廳,今次就去咗呢間日式小店,幾有驚喜。店員為我地介紹今日嘅新鮮食材,最後挑選左呢幾樣: 首先有熟螢光魷魚,熟魷魚食落粉粉地,混合沙律醬,青瓜片,海帶同芝麻,口感特別又清新。然後要左一個四款刺身嘅拼盤,四款魚都好特別唔係經常有得食。有黑鯥魚,連子鯛,葉血引,彷彿魚。全部魚都十分鮮甜,係食得出嘅新鮮!個人最喜歡彷彿魚,薄切彷彿魚配合酸汁,又爽又彈牙。然後就要左我最愛嘅清酒煮文蛤蜆,蜆肉超級鮮甜,一粒沙都冇。然後就到串燒,今次要左燒雞翼,雞皮燒到好香脆,冇晒皮下脂肪,食落一啲油膩感都冇。而家肉仍然保持都好嫩,仲有汁!最後我呢個飯桶要左份燒飯團,估唔到冇餡嘅飯團,經過燒完之後係咁好食。外層脆卜卜,有焦香但係冇𤓓味,好好食呀!而且呢度服務仲非常好,店員10分用心介紹每一種食物,上菜前同埋食完飯之後都準備左毛巾抹手,同埋一杯暖茶,好窩心。

店員為我地介紹今日嘅新鮮食材,最後挑選左呢幾樣:

個人最喜歡彷彿魚,薄切彷彿魚配合酸汁,又爽又彈牙。

然後就要左我最愛嘅清酒煮文蛤蜆,蜆肉超級鮮甜,一粒沙都冇。