2022-06-14 31 瀏覽
今日同朋友經過呢間意大利餐廳嘅招牌,因為朋友同我本身都想食意粉同埋牛扒,所以諗都冇諗就入咗去。另外,佢嘅鋪位都幾容易搵到,幾方便。一入到去整體裝潢偏黃,俾人感覺輕快同埋熱情,而成間鋪頭都好乾淨。我地就叫左一個二人套餐、一個香蒜白酒蜆意大利粉、一個鵝肝法國吐司。食物方面,蒜蓉包個味偏重,不過因為有湯同埋沙拉,所以中和左同埋另人食唔停口。二人套餐我地選擇左大蝦蘆筍意大利飯同埋五成熟嘅西冷牛扒。個西冷牛扒嘅牛排食落唔會覺得咬唔郁,而且本身已經有落鹽調味,就咁食都得,如果鍾意重口味就可以點醬食。甜品方面,我地叫左雪糕同埋芝士蛋糕。雪糕就係哈根達斯嘅雪糕,而味道都有好多款式。芝士蛋糕都唔會太膩~ 整體黎講,會同朋友黎多次呢間餐廳!
整體黎講,會同朋友黎多次呢間餐廳!