2019-07-15
今日專程去到深井食遠近馳名既陳記燒鵝。本來本住一個純粹試吓嘅心態,始終咁多年歷史,品質唔會一如既往咁掛。但食一食發現真係令人回味無窮啊😚😚👍絕對會encore!!!除左燒鵝超好食之外,其他小菜都係誠意之作,好好味!😽燒鵝一上枱,已經可以睇到佢色澤均衡,睇落已經好脆。不得了,一擺塊燒鵝入口,口感好多元化🙌 外皮好脆,仲帶有少少甜味😻肉又夠鮮味,又結實。仲有少少入口即溶既肥肉。諗起都流口水🤤🤤海鮮方面,我哋叫咗蝦同蒸魚🦐🦐🐟 蝦就好大隻又結實😽鮮味十足! 話咁快就俾我哋一家四口清左成碟!😻 蒸魚從來都最考功夫,要啱啱好真係好難,但係呢條魚真係。。。🤤🤤🤤個熟度啱啱好。唔會太老,完全將魚嘅鮮味發揮得淋漓盡致。 八珍豆腐煲都唔係講笑,好足料!😎有豬潤,魷魚等等。所有食材加埋一齊真係配合得天衣無縫!好鮮好好食!賽螃蟹絕對係我食過最好食嘅🦀,蛋白唔會老,成碟餸都超級creamy,送飯簡直係一流!🍚而且,真係非常足料!至於咕嚕肉,我會比150分嘅好評🔥🔥啲肉有鮮味之餘,仲吸晒啲酸汁,仲非常之結實, 可以話係令人欲罷不能。陳記,真係真係好好食啊!店員同老闆娘真係好好人好nice,有賓至如歸嘅感覺。