2023-10-10
愛吃Afternoon Tea的你,相信對於灣仔君悦酒店的 🫖茶園 並不陌生(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)。之前來過吃下午茶,覺得質素很好,最近發現餐廳有提供晚市自助餐,便帶媽媽來試試啦🥰~ 餐廳環境寬敞,多面落地大玻璃,不但能看到維港美麗的夜景,還空間感十足呢😚!!! 這次訂座要求坐窗口位,邊吃邊欣賞繁華鬧市,就更有氣氛啦~ 💰星期一至四: 👨🏻👩🏻$788 👦🏻👧🏻$394 💰星期五至日&公假及前夕: 👨🏻👩🏻$838 👦🏻👧🏻$419 ☆ 歐陸自助晚餐🍽️ ☆ 冷盤海鮮 即開生蠔🦪、長腳蟹🦀、大蝦、青口、螺等等,全部無限量供應😆,也沒有限每人取多少隻,想大吃特吃的朋友,不要錯過啦!! ☆ 沙律🥗及凍盤❄️ 自製沙律、各種火腿、芝士拼盤🧀,南瓜沙律、無花果沙律等等,當中最推介無花果口味~ ☆ 歐陸主題美食 款式多樣化😍,有招牌威靈頓牛柳、香烤羊架、香草焗帶子、法式焗田螺、蕃茄煮大蝦🍤、煮青口、鴨腿、炸魚薯條🍟、蟹餅、三重芝士蝴蝶粉🧀等等。 不得不承認,招牌的威靈頓牛柳,非常好吃耶(≧▽≦)~酥皮微焦,並帶有酥脆感,肉質軟腍又鮮美。羊架質素同樣高😚,肉香腍嫩,值得一試~ 每位客人更享原隻生猛龍蝦,大家可
💰星期一至四: 👨🏻👩🏻$788 👦🏻👧🏻$394
☆ 歐陸自助晚餐🍽️
☆ 冷盤海鮮
☆ 沙律🥗及凍盤❄️
☆ 歐陸主題美食
每位客人更享原隻生猛龍蝦,大家可自選烹調方式,有芝士🧀️、香草🌿或凍食~
☆ 甜品
茶園以下午茶打響名堂,甜品有質素啦(*¯︶¯*)! 即製的鬆軟窩夫🧇配自家製Gelato,真的必吃呢~Gelato有超多口味,例如: 泰國奶茶、阿華田好立克、芒果糯米飯🥭、香蕉熱情果🍌等等,好新奇。蛋糕則有檸檬撻🍋、貝殼蛋糕、荔枝萢芙等等,好飽呀~
整體來說,質素相當好,現在還有Live Band Show,好有氣氛呢~