2023-02-10
其實工廈有好多特色美食,最近就去左太古附近一間工廈餐廳【AGE Cuisine Express】食dinner。餐廳主打西式多國菜,例如意大利、西班牙菜等。見佢pizza佔左半個menu,應該係推薦所以就叫左。
12“ 北京烤鴨 pizza:見到呢個topping禁特別,當然就試下啦。包括烤鴨肉、mozzarella、大葱、zucchini、番茄乾同洋葱。平時pizza既番茄醬變左甜海鮮醬又真係好特別,而且餅皮係自己手造既薄批,好脆。鴨肉同其他topping都好多,好特別、推薦。
香煎北海道帶子及燒慢煮八爪魚伴車厘茄及香料薯仔:見呢個幾特別,所以就試下。帶子新鮮、八爪魚超級軟霖,最重要個調味非常正,微微辣同好多spice。同埋有好多蔬菜、而且薯仔外脆内軟。
傳統意大利芝士蘋果派:呢個加佢推薦所以叫,不過個人覺得比較遜色D。外面皮唔脆、裏面芝士硬曬同蘋果餡分離。有D似係出面買完放上碟禁。可以skip
晚餐時間客人唔係太多,坐得好舒服,而且位置都方便,適合朋友聚會。