2020-12-07
🍔Burger Tasting之Honest Feedback🍔首先好多謝 @nomad_burger 對我地嘅信任,邀請我地試佢地新出嘅Signature Burger「軟殼蟹蝦餅蟹皇漢堡」🦀🦐🍔 今次已經係我地第二次黎,有Follow開我地嘅就會知道,佢地第一彈嘅招牌漢堡「龍蝦安格斯漢堡」🦞🍔已經俘虜左我地個心❤️所以今次有幸再黎食,我地表示十級興奮~🦀軟殼蟹蝦餅漢堡 Feat.蟹皇醬🦀❤️個漢堡非常足料,就咁睇已經可以見到裡面有大大隻軟殼蟹、牛油果🥑同塊蝦餅!個軟殼蟹非常之脆,因為佢地係即叫即炸,所以絕對確保唔會淋👍🏻平時出面食開嘅軟殼蟹食得多都會膩,但係佢地就用炸粉去炸,令成個口感滿足得黎唔咁快滯😁個蟹裡面我地仲好似食到有少少蟹膏,雖然唔算多,但係味道已經好濃🤩❤️近期我地兩個都大愛牛油果🥑平時最多只係會係早餐搽下牛油果蓉係多士度,但原來配搭係漢堡裡面都會咁夾🤤大家可以見到有舊大大嘅牛油果係裡面,絕對唔孤寒!有牛油果係度,中和左個蟹同蝦餅嘅油膩,平衡同配搭方面都做得好😋❤️而個蝦餅帶比左我地驚喜😙蝦餅好重蝦味😂佢唔會話好彈牙,偏向淋身啲,而裡面個餡料幾豐富,好似係有啲雜菜定椰菜係裡面咁
🦀軟殼蟹蝦餅漢堡 Feat.蟹皇醬🦀
❤️而個蝦餅帶比左我地驚喜😙蝦餅好重蝦味😂佢唔會話好彈牙,偏向淋身啲,而裡面個餡料幾豐富,好似係有啲雜菜定椰菜係裡面咁😍值得一讚嘅係佢炸得啱啱好,完全Keep到外皮脆脆,而裡面軟身😋
❤️個蟹皇醬我地稱之為「精髓」🤤原本漢堡裡面各樣野已經無得彈,但再加埋個醬,令所有材料嘅鮮美再提升😎
🍟黑松露醬薯條🍟
上次到訪,我地都叫左個黑松露醬薯條😝果然食過番尋味,所以今次都堅決食多次😙由攞上手開始,到攞住袋野係街行,成身都散發住黑松露味😂🤣咁大家已經幻想到到底佢有幾足料啦~佢係粗薯條黎,但係絕對唔會好似平時出面嘅薯條咁食落啲油支曬出黎。佢嘅黑松露醬加埋蛋黃醬同啲啲嘅檸檬酸味,淋落啲薯條一齊食,變得好開胃,令人一啖接一啖咁食,完全忘記左「邪惡感」同「罪惡感」!依個就係佢地嘅魔力啦🧚
Overall黎講,我地兩次都會比💯👍🏻除左係小店值得支持之外,佢地對所有野食嘅追求都非常明顯同值得一讚😝雖然只係出過兩次嘅招牌款式,但係兩款漢堡各有鞦韆😁唯一想講下嘅可能係佢地個賣相🥺漢堡可能因為厚嘅關係,會令到入面嘅擺位感覺好亂,而薯條嘅賣相都未必係最吸引👉🏻👈🏻不過,食落嘅口感同味道就真係無得輸啦💪🏼💪🏼
經過嘅或者就算住得遠嘅朋友,我地都誠意推薦你地黎一試😙
📍紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖