2023-02-16 31 瀏覽
Time Park Lounge尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫疫情開始逐漸減退,近排多左約朋友出黎見面,今晚約左個舊同事係尖沙咀,佢帶左我黎係棉登徑呢頭搵食,原來呢到係一間位處於地窖既酒吧餐廳,落到黎感覺好英倫風格,紅色瓦磚牆配合一幅幅壁畫,真係幾有feel, 而另外一邊就好似劇院咁,係d特別日子,餐廳仲會安排埋Live Band現場助興,肯定好熱鬧呀青蘋果醬厚切豬鞍伴碟非常靚,用左唔同顏色既蔬果做點綴,分別有紅椒,黃椒,蘆筍,椰菜,甘筍同埋粟米仔,擺埋一齊特別醒神。。而豬鞍非常厚切,但估唔到食落仲好Juicy, 完全唔會覺得鞋口,值得一讚英式炸魚薯條見到呢個粉量真係嚇親,炸魚超級大條,差D個碟都擺唔落呀,餐廳係即叫即製既,炸魚表面熱辣辣而且爽脆香口,但內裡既魚肉仍然保持鮮嫩唔會太乾,非常難得三味炸雞球雞球既份量都幾多,炸得非常香口,配合埋唔同既調味,食落十分滋味,真係食到停唔到口呀
Time Park Lounge
尖沙咀棉登徑13-15號棉登大廈地庫