2023-10-06
🦋The Butterfly Room🦋係英式下午茶界裏面都算係一部頂級嘅林寶💎💎,我哋提早咗兩個月喺網站上面book嘅原因係因為之前試過早一個月打電話去問都冇晒位 😩,想食就要趁早啦😆💎下午茶$548一位加一服務費,如果要開香檳啊嗰啲就另計,茶方面都有好多嘅選擇,佢哋嘅食物質素十分出色,係我食過最好食嘅一間,佢哋嘅三文治🥪更加係鎮店之寶😍😍,包括有(🖤黑松露蛋,🐟煙三文魚魚子醬,🧡芝士火腿,🦀同蝦肉三文魚籽等),刀工真係要好了得先至可以做到咁精緻,整齊😆😆,聽到個名都好似啲普通材料,但味道同食物質素真係近乎滿分,好新鮮同濃郁,每一件都係有豐富嘅夾心🥰🥰🥰好香濃👍🏻👍🏻佢哋同一般嘅下午茶有好大分別,都係會有先後次序既,首先佢會有兩杯香濃蘑菇湯🍲,之後就會有兩小件嘅鹹點,🥧菠菜撻同🥧芝士煙肉泡芙,非常開胃,餡料又夠,最後就到🦋手指三文治🦋出場啦甜品方面最先嘅會有一份🧡scones,原味同提子味,再配上自家製果醬,士多啤梨醬,橙醬,同鮮奶油,最出色嘅就係🧡橙醬,酸酸甜甜咁好fresh,淨左都要拎番屋企😎😎,scones方面都係熱辣辣,超鬆軟,食落又唔乾👍🏻👍🏻其後就有一個裝住兩款甜品嘅細架
💎下午茶$548一位加一服務費,如果要開香檳啊嗰啲
其後就有一個裝住兩款甜品嘅細架,分別係🍓士多啤梨Mousse同埋柚子撻,都係比較creamy 但唔會好甜😋
最最最特別就係個甜品車啦😍😍去到下午茶嘅後半段,佢會推甜品車俾你揀入邊嘅甜品,我哋當然全部都要啦😌😌,其中必食既就係🍓士多啤梨撻,超鬆脆,其實佢哋好多甜品都唔會好好膩,所以都叫可以食得晒😂😂服務態度非常好,會細心講解每一道菜嘅名,所以一定要去朝聖🙌🏻🙌🏻🙌🏻
最後佢就會送上幾件自家製酒店嘅朱古力🍫俾我哋試,味道果然唔錯🤤🤤