灣仔名氣命食蟹既lee 間蟹膳朋友生日終於的起心肝🥳book 位🥰傳說中灣仔區酒店級別既服務😳餐廳朋友生日豪一豪佢🥳行政套餐我黎啦☺️🤤🎈前菜鹽燒枝豆🤤面頭有些許粗鹽🎈蟹肉蒸蛋!上面有一大粒蟹肉☺️重用香菇切粒蛋十分軟滑但唔係鬆,質感有彈性!用左上湯蒸☺️🎈松葉蟹天婦羅🍤拼盤(蟹腳,蟹鉗)師父建議首先食左流心蛋黃先!因為保持熱度食先更突出成口都係蛋黃外脆內爆醬既感覺🤤🤤🤤🤤至於蟹腳同埋蟹鉗呢,係拆咗殼啖啖肉嘅蟹肉天婦羅🍤🥰可以點隔離嘅綠茶鹽,輕微苦澀味既鹽帶出蟹肉更鮮甜🥳另外就當然唔少得番薯🍠,南瓜🎃,冬菇!三樣都炸得好薄既!南瓜夠薄新,冬菇做到外脆內軟🤤旁邊重有綠茶鹽,又或者加蘿白蓉入天婦羅醬汁入面食,兩個口味🤤🎈雜菜盤配柚子豉油😉滑豆腐配蔬菜仲有粉絲🤤師傅會幫你控制時間煮菜😋濃濃既昆布湯嘅鮮味配埋蔬菜🥬🤤👏🏻 既然今日食好啲於是我哋就升級叫咗🎈燒鱈場蟹🦀厚肉燒鱈場蟹🤤鹽燒🔥鱈場蟹🦀肉質係特別結實,出曬名肉質飽滿粗大的蟹腳🤤🤤 真係咸香🤤肉地厚🦀最後會選擇米飯或者稻庭烏冬🤤我就梗係揀烏冬啦!🎈稻庭烏冬會用昆布湯即場去煮扁意粉烏冬!非常彈牙🤤根根分明😉唔會有酸味🤤係高質又咬口嘅烏冬🤤(絕對唔
灣仔名氣命食蟹既lee 間蟹膳
朋友生日終於的起心肝🥳book 位🥰
傳說中灣仔區酒店級別既服務😳餐廳

朋友生日豪一豪佢🥳
行政套餐我黎啦☺️🤤

🎈前菜
鹽燒枝豆🤤面頭有些許粗鹽

🎈蟹肉蒸蛋!上面有一大粒蟹肉☺️重用香菇切粒
蛋十分軟滑但唔係鬆,質感有彈性!用左上湯蒸☺️

🎈松葉蟹天婦羅🍤拼盤(蟹腳,蟹鉗)

🎈雜菜盤

既然今日食好啲於是我哋就升級叫咗
🎈燒鱈場蟹🦀
燒鱈場蟹🦀

最後會選擇米飯或者稻庭烏冬🤤我就梗係揀烏冬啦!

🎈稻庭烏冬

(絕對唔會出現太早煮烏冬,而導致烏冬本身索晒啲湯,發脹變得失去口感嘅感覺👏🏻😽)

🎈甜品
是日甜品係雪糕,我哋揀咗一個🎈薑味雪糕🍦香濃嘅牛奶味配埋薑味🤤喜歡食薑嘅朋友必須要食呢個😋😋

另一個係🎈咖啡雪糕🍦上面仲有啲朱古力粒粒添非常香濃👏🏻😋

整體又服務到食物質素都非常高分😉🥳係一個非常適合慶祝食餐飯嘅地方🤤
燒鱈場蟹🦀
  • 松葉蟹天婦羅