2017-06-04 1983 瀏覽
係東京啱啱返黎,一落機就即刻再食日本野啦。唔好俾佢停呀嘛。朋友話想食呢間好耐,因為成日放工都見到間野。今日終於同我一齊食。叫左個二懷石膳。連師傅都係日本人,幾正宗。一黎就有熱毛巾,同琴日既東京食野係一樣的。正。前菜已經好多野食。刺身好新鮮,重要係鮟鱇魚都有得食,係驚喜既!鮟鱇魚好新鮮,肉身厚,第一次食,味道同口感好難忘。蟹羹豆腐好鮮甜。入口蟹味即刻爆曬出黎,果然係蟹道!食材都好新鮮,原汁原味既鮮味係最正既。之後上左個金饅頭,饅頭味道甜甜地,加埋入邊少少雞肉。味道配搭好。側邊全部都係蟹肉,真係全部都係蟹。炸鮟鱇魚,肉身厚切,但口感少少彈牙少少軟滑,好特別既口感。加啲檸檬汁,fresh!最難忘既菜色,就係呢個鱈魚燒。好香既味道由魚肉散發出黎,香料既味道滲曬入魚肉,但魚肉燒得一啲都唔老,整到咁樣既口感,真係冇得輸。連味增湯都同出邊食既唔同,好似個deluxe版本既味增湯,好飲。之後黎個全部蟹肉飯,好靚既蟹蓋係上邊。撈勻成個飯,原汁原味既鮮甜味出曬黎,未食過咁鮮既蟹肉飯,媽呀,幸福到就快溶化。最後黎個靚甜品。蜜桃啫喱,簡簡單單,但好很好味。未食過咁高質既日本餐,估唔到係香港食到咁日本既高級日本
係東京啱啱返黎,一落機就即刻再食日本野啦。唔好俾佢停呀嘛。
叫左個二懷石膳。連師傅都係日本人,幾正宗。
一黎就有熱毛巾,同琴日既東京食野係一樣的。正。
蟹羹豆腐好鮮甜。入口蟹味即刻爆曬出黎,果然係蟹道!

食材都好新鮮,原汁原味既鮮味係最正既。
之後上左個金饅頭,饅頭味道甜甜地,加埋入邊少少雞肉。
味道配搭好。側邊全部都係蟹肉,真係全部都係蟹。

炸鮟鱇魚,肉身厚切,但口感少少彈牙少少軟滑,好特別既口感。
加啲檸檬汁,fresh!

之後黎個全部蟹肉飯,好靚既蟹蓋係上邊。

最後黎個靚甜品。蜜桃啫喱,簡簡單單,但好很好味。
未食過咁高質既日本餐,估唔到係香港食到咁日本既高級日本餐。