2024-06-21
🌟元朗西餐廳 Oyster Season🌟又同老公黎元朗好出名嘅西餐廳撐枱腳!😋最鍾意呢度浪漫嘅氣氛!餐廳裝潢好有格調, 暗暗嘅燈光配上牆上以歐洲景點為主題嘅畫,好有情調!😍餐廳主打即開生蠔$9隻,質素都唔錯!而西餐都好高質!今次我地叫左個🦞🦪龍蝦海鮮拼盤 $1468職員好細心,上枱時會仔細講解生蠔由淡至濃味,喺檸檬嘅左手邊開始順時針咁食,而我地揀左🦪3款蠔:GIllardeau No.0、Josephine No.1、Tia Maraa Pearl,隻隻都好肥美好新鮮,帶有淡淡海水味!🦞原隻波士頓龍蝦,大隻又多膏!肉質鮮甜!仲有多款刺身,由淺色食到深色:海膽、時令貝類、帶子,肉質好嫰滑好鮮甜!Appetizer:3選1🥓巴馬火腿蜜瓜蜜瓜肉質嫩滑,甜而不膩,完美融合巴馬火腿鹹香肉味。Tasting Seafood 2選1🦪清酒蒜蓉煮蜆蜆黎講都好大隻。蒜蓉白洋蔥及清酒味嘅湯入晒d蜆肉到,香甜嘅味道帶有一點酒香!Main Course 10選2🥩安格斯肉眼扒配洋蔥燒汁我地叫左5成熟。一上枱好大塊啊!肉質粉嫰,入口軟熟,配上秘製燒汁更惹味!🍛松露蟹肉離菌燴飯松露蟹肉離菌燴飯融合了鮮美的海鮮和
又同老公黎元朗好出名嘅西餐廳撐枱腳!😋
餐廳主打即開生蠔$9隻,質素都唔錯!而西餐都好高質!
今次我地叫左個
🦞🦪龍蝦海鮮拼盤 $1468
海膽、時令貝類、帶子,肉質好嫰滑好鮮甜!
Appetizer:3選1
🥓巴馬火腿蜜瓜
蜜瓜肉質嫩滑,甜而不膩,完美融合巴馬火腿鹹香肉味。
Tasting Seafood 2選1
🦪清酒蒜蓉煮蜆
Main Course 10選2
🥩安格斯肉眼扒配洋蔥燒汁
🍛松露蟹肉離菌燴飯
松露蟹肉離菌燴飯融合了鮮美的海鮮和黑松露嘅香醇,米飯好滑好軟,入口即化。蟹肉鮮嫩多汁,整體味道濃郁。
Free Dessert of the day:
🍧芒果味雪糕 -啖啖都好清新!
🍨Vanilla 雪糕 -奶味濃入口好香滑!
🥂紐西蘭 Yealands Estate Sauvignon Blanc $88/ glass
食海鮮一定要叫番杯白酒先得!而呢杯白酒帶有酸甜嘅味道好易入口!
Oyster Season📍元朗元朗馬田路38號怡豐花園A座地下67號舖
#hkfood #元朗美食 #美食推薦 #生蠔 #抵食 #oysters #hkfoodpic #hkwesternfood #西餐 #foodblogger #hkfoodblogger #hkfoodie #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodgram #hkfoodie #hkrestaurant #hkmodels #hkkols #kol #hkbloggers #hkiger #hkcouple