2023-03-27 97 瀏覽
餐廳位於海之戀商場,以木系白灰為主調,走日式簡約小清身風,提供多款西日fusion菜式~ 呢度設有室內同戶外位置可以望住個靚靚海景食飯😆 座位之間亦有適當距離,令人感覺舒適👍🏻前菜有roasted pumpkin chicken salad同love strawberry,前者以南瓜、雞胸、紅菜頭、菲達芝士同鼠尾草混合而成,味道清身,健康又飽肚、後者就比較似係生果盤,草莓、無花果同藍莓食落酸甜,感覺開胃,配上新鮮嘅沙津菜都幾match~ 主菜方面就叫咗個經典嘅carbonara,估唔到超有驚喜!上枱時熱辣辣,散發著香濃嘅蛋黃芝士味,未食已經流晒口水🥺 意粉爽彈,入口順滑,掛汁得嚟又唔膩,配埋煙肉、溫泉蛋、芝士等材料,一個字正!另外私心推介烤peko素菜花園,五顏六色,賣相一流,入面有滿滿嘅椰菜花、甘筍同蘆筍,牛油香氣十足,蔬菜軟腍又入味,呢個份量足以四個人食,會話性價比超級無敵高👍🏻 最後以兩款甜品作結,焦糖燉蛋嘅蛋糕版本比較少見,口感香滑,帶點焦香味,甜度適中、而自家製gelato上面仲放咗個雪糕痛小食做點綴添🤣