2019-11-29
<除左甜品 西餐都好好味>😍旺角 nthan 726 號呢棟大廈不嬲好多好野食 以前喺 呢間 doux試過佢既甜品 制作精美既西式甜品 質素高又夠靚 . 今日再黎試佢既 dinner set一樣甘有驚喜👍🏻🍴竹炭朱古力奶蓋58 蚊🥛🍫🍴泰式奶茶奶蓋 58 蚊🥛兩杯飲品都有條草做點綴😂幾搞笑 講番個奶蓋 好夠香 而且濃度好夠 奶味香 奶茶 個感覺有少少似泰國嗰款 但冇甘甜 茶味香濃 而另外 朱古力用既係一隻老牌朱古力粉 但我唔記得牌子😂帶 d朱古力沙沙既口感然後加入一 d竹炭香味 十分特別 👍🏻🍴燒虎蝦咸蛋黃 櫻花蝦乾 意大利飯 208 蚊🍚🥚有兩隻虎蝦 大大隻夠新鮮 蝦肉彈牙🦐飯係重點 個意大利飯首先好夠煙靭口感 帶 d 忌廉既香滑醬汁 然後撈入左咸蛋皇 令到成個醬夠香同有層次感🥚 而佢喺飯上面有 d星形既脆脆增加飯既口感 十分之推介👍🏻🍴西西里開邊牛油龍蝦意粉 198 蚊🦐🍝用西西里汁整成既意粉 蕃茄味夠 juicy同夠香甜 蕃茄帶 d酸汁 而佢既意粉係比較粗身爽口 好有口感 👍🏻最邪惡係帶 d芝士片增加香咸度🧀 而佢個龍蝦雖然係冰鮮 但煮得十分唔錯 夠彈牙而且都有
<除左甜品 西餐都好好味>😍
🍴竹炭朱古力奶蓋58 蚊🥛🍫
🍴泰式奶茶奶蓋 58 蚊🥛
🍴燒虎蝦咸蛋黃 櫻花蝦乾 意大利飯 208 蚊🍚🥚
🍴西西里開邊牛油龍蝦意粉 198 蚊🦐🍝
用西西里汁整成既意粉 蕃茄味夠 juicy同夠香甜 蕃茄帶 d酸汁 而佢既意粉係比較粗身爽口 好有口感 👍🏻最邪惡係帶 d芝士片增加香咸度🧀 而佢個龍蝦雖然係冰鮮 但煮得十分唔錯 夠彈牙而且都有龍蝦味🐲 而佢嗰隻龍蝦仲有紅色既膏 要黎撈意粉都好正
🍴甜品 Ruby peach 98 蚊
Fondant ruby peach mousse, peach liqueur jelly , mint and rye crumble
香脆既紅色脆片整開佢 入面充滿住桃味既 mousse同蛋糕 🍑帶有 d桃酒既香味 蛋糕亦夠軟熟 側邊既裝飾都幾靚 除左有可食用花多 仲有 d爽口桃味啫喱 同一 d rye crumble將 d mousse 撈埋一齊食都幾有層次感👍🏻
Score 平均分 <8.1/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#doux
旺角彌敦道726 號18 樓
=====================
任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓