2021-07-03 196 瀏覽
早前喺其他飲食page見過呢間餐廳嘅介紹早已bookmark咗,咁啱荽友得知餐廳最近推出芫荽tasting menu就馬上相約去擦番餐😋~✨白酒橄欖牛油煮蜆 蜆肉鮮甜可口,彈牙有嚼勁,我哋一路傾一路𡁻極速KO晒成碟,兩個人食份量都好足夠~✨黑炭黑蒜蓉包雖然賣相一般但食落相當有驚喜! 麵包外脆內軟,最鍾意表面嗰層黑蒜醬! 酸酸甜甜好醒胃,黑蒜乃健康之物就眾所皆知,絕對值得一試!💚芫荽鱸魚意大利麵🍀鱸魚肉質嫩滑,意粉加入濃厚芫荽醬,重點係每條意粉都好掛醬🤩,意粉口感軟硬適中,正!💚芫荽酥皮三文魚比薩批🍕不得不推介呢款pizza,用酥皮做pizza坊間少見,牛油味好香,批中加入滿滿芫荽,每一口都食到芫荽香,荽友驚歎連連,頻呼好味! 加埋芝士同蘑菇,口感層次豐富,冇得輸呀😋!✨Tiramisu 身為甜品迷嘅我知道Tiramisu係皇牌,又聽聞之前團購好受歡迎,即刻點款試試~蛋糕做得夠挺身,質感軟滑,加上淡淡酒香+濃郁咖啡香好好味呀! 只係略嫌水果酸咗少少啫~最後發現原來老闆都係芫荽迷,所以一直努力鑽研坊間少見,又會為大家帶來新鮮感嘅芫荽菜式! 好令人期待佢嘅新作呢😁!

✨白酒橄欖牛油煮蜆

✨黑炭黑蒜蓉包