2023-10-12 978 瀏覽
新蒲崗都有好多高質小店選擇,今次我就揀左間西餐廳❤️我以前成日經過呢間餐廳都冇食過,難得朋友專登黎過黎同我慶祝生日就試下先😛🥳 - 是日餐湯配麵包🥣🥖 (南瓜忌廉湯🎃) (跟餐)南瓜忌廉湯質地細膩,飲落去幾絲滑☺️,湯入面仲保留小量南瓜粒增加口感🥰,散發出淡淡南瓜🎃清甜味,番茄乾🍅意式麵包質地比較乾身🥖,帶有少量蒜香,兩者配埋一齊食,口感上會再豐富啲👌🏻😳- 炙燒紐西蘭肉眼扒🐄 $188牛扒份量都幾大份,油脂香幾重🐮,只有五成熟肉眼扒中間切開已經見到粉嫩的肉質,肉汁豐富🤤,脂肪比例唔算多😗,肉味都幾濃郁😎,鐘意食牛的話可以試試呢款❤️- 慢煮法式豬鞍扒🐷 $188厚身豬扒質地軟嫩細緻🤣,輕鬆切開,一切開已經爆曬肉汁😛,經過慢煮之後更加保持肉汁😏,入口唔乾🐖,肉質十分軟腍👅,厚身豬扒食落去會更有口感👍🏻,另外可以選擇配意粉🍝或飯🍚或薯仔🥔,我就揀左配意粉,感覺上會清爽啲😋 雖然呢個價錢係新蒲崗來講比較進取,但我覺得食物質素都不錯😚特別推薦慢煮法式豬鞍扒,因為好食既豬係坊間比較難搵😳但呢間餐廳可以將豬鞍做到唔乾之餘,仲保留到肉汁香,值得一試👍🏻 📍 TC Bistro– 新蒲崗新蒲崗景福街87號
新蒲崗都有好多高質小店選擇,今次我就揀左間西餐廳❤️

- 是日餐湯配麵包🥣🥖 (南瓜忌廉湯🎃) (跟餐)

- 炙燒紐西蘭肉眼扒🐄 $188

- 慢煮法式豬鞍扒🐷 $188

雖然呢個價錢係新蒲崗來講比較進取,但我覺得食物質素都不錯😚
特別推薦慢煮法式豬鞍扒,因為好食既豬係坊間比較難搵😳

📍 TC Bistro– 新蒲崗
新蒲崗景福街87號地舖