2019-09-01
同朋友係油麻地行完街有啲攰,想搵個地方靜靜咁食個晚餐,路過見佢嘅 dinner set menu 都幾吸引,就決定入去試下啦~😊店員安排我地坐窗口位,可以望住彌敦道街景食晚餐都幾好feel😉我地叫左兩個 dinner set,分別係香蒜白酒蜆意大利粉和西班牙黑毛豬鞍架,都配備是日餐湯、蒜蓉法包和餐飲~ 今日嘅餐湯係忌廉湯,餐湯和蒜蓉法包嘅味道都唔錯😌餐飲方面我地揀左檸檬生薑茶和紅桑子草莓茶,味道幾清香~香蒜白酒蜆意大利粉 (套餐價 $138)首先講佢嘅蜆,用白酒煮味道唔錯,蜆肉都有小小清甜嘅味道,配埋蒜蓉汁真係又香又好食!😉 佢嘅意大利粉蒜味香濃,加埋香草和牛油真係好惹味,味道適中,唔會過淡 / 鹹👍🏻👍🏻西班牙黑毛豬鞍架 (套餐價 $218)黑毛豬鞍架表皮烤得幾香脆惹味,就算係豬皮口感亦唔會好肥膩~ 肉質幾厚實,肉量都唔少,係飽肚之選!黑毛豬配上醬汁味道幾好😋配料方面仲有焗薯仔、西蘭花和沙律菜~ 我幾鍾意食個焗薯仔,有香濃嘅牛油和香草味道,好惹味~ 一下子食得太多肉,都需要沙律菜去中和下個油膩感,所以配菜選擇方面都唔錯~總結,呢間餐廳無論環境,定係食物質素都幾好,值得推介😊😊
今日嘅餐湯係忌廉湯,餐湯和蒜蓉法包嘅味道都唔錯😌
餐飲方面我地揀左檸檬生薑茶和紅桑子草莓茶,味道幾清香~
香蒜白酒蜆意大利粉 (套餐價 $138)
西班牙黑毛豬鞍架 (套餐價 $218)
配料方面仲有焗薯仔、西蘭花和沙律菜~
我幾鍾意食個焗薯仔,有香濃嘅牛油和香草味道,好惹味~
總結,呢間餐廳無論環境,定係食物質素都幾好,值得推介😊😊