2021-10-11 103 瀏覽
今晚響元朗行街,見到呢間西餐廳坐位舒服,晚餐唔貴,加上出左消費劵,所以入去食晚餐😋🌟 招牌龍蝦湯流心牛角包🥐 x 冬蔭龍蝦湯流心牛角包🥐牛角包香脆,即叫即整,龍蝦湯鮮甜,切出黎流心,牛角包吸收哂湯,做到內層軟熟😋而冬蔭公龍蝦湯辣度岩岩好,好特別,冬蔭公既辣味又唔會蓋過龍蝦湯既鮮味,必點😋🌟 西班牙黑毛豬腩 配法式蘋果蓉黑毛豬腩唔會太肥,入口即溶,外層香脆,豬味濃郁,配上酸酸甜甜嘅蘋果蓉,味道好夾,感覺清新,唔會覺得好油膩😋🌟 安格斯封門柳 配香煎鴨肝 (+$28)封門柳厚切,肉質軟熟,牛味濃郁,廚師唔會煎得太熟,亦都唔會太生,煎得岩岩好👍🏻鴨肝煎得香脆,好濃味,配上牛肉,必點😋🌟 白松露雪糕 配焦糖燉蛋白松露味濃郁,整成雪糕,變成甜既白松露,好特別😋焦糖燉蛋,蛋味一樣濃郁,而且香滑,焦糖燒得香脆,唔會太甜😋🌟 真空慢煮芝士蛋糕 配椰子雪糕慢煮芝士蛋糕比起普通芝士蛋糕更加滑,口感完全唔同,有種入口即化既感覺😋椰子雪糕有好香既椰子🥥香味,唔會太甜,響雪糕上面加上椰絲,令椰子味更加突出😋

🌟 招牌龍蝦湯流心牛角包🥐 x 冬蔭龍蝦湯流心牛角包🥐

龍蝦湯流心牛角包  x  冬蔭龍蝦湯流心牛角包

🌟 西班牙黑毛豬腩 配法式蘋果蓉

西班牙黑毛豬腩配法式蘋果蓉

🌟 安格斯封門柳 配香煎鴨肝 (+$28)

鴨肝煎得香脆,好濃味,配上牛肉,必點😋
安格斯封門柳配香煎鴨肝

🌟 白松露雪糕 配焦糖燉蛋

白松露味濃郁,整成雪糕,變成甜既白松露,好特別😋
焦糖燉蛋,蛋味一樣濃郁,而且香滑,焦糖燒得香脆,唔會太甜😋
白松露雪糕配焦糖燉蛋

🌟 真空慢煮芝士蛋糕 配椰子雪糕