2022-10-19
位於銅鑼灣百樂中心9樓樓上,門外侍應接待友善,新裝修而且擺設精美,整體氣氛非常不錯。前菜方面,帕爾馬火腿蜜瓜作為頭盤,甘香火腿配上新鮮蜜瓜,肥而不膩口感清新。胡麻清酒炙燒吞拿魚,份量十足,口感特別而且帶有黑椒香味配上爆汁蕃茄非常醒胃。主菜方面,慢煮法國黃油雞口感幼嫩,而且大大份啖啖香滑雞肉,鍾意食肉嘅朋友唔好錯過。北海道蒜香帶子橄欖油意粉,整體蒜香味道濃郁,而且帶子每一粒大大粒,煎香過再加上橄欖油和其他調味料,令到意粉整體色香味俱全。甜品方面柚子芝士蛋糕非常特別,有子味道做芝士蛋糕亦都非常少見,味道感覺清新!Tiramisu概念亦都非常有趣,經理為我們介紹,這個甜品模擬一杯倒瀉咗嘅Espresso而且將一般Tiramisu嘅結構完全反轉,無論食物畫面,味道亦都非常特別,呢一種食法都係第一次見,非常創新!