2022-11-22
呢間餐廳係隱藏太古坊商業大廈入面,成個裝修環境嘅氣氛都俾人感覺好舒服佢係連食物嘅質素亦都唔錯,所以真係一分錢一分貨喺呢一度去享受一個午餐,簡直係令人賞心悅目嘅事呢度混雜左幾間餐廳,而我今日食嘅係tempo tempo 佢係位於嘅位置,而家天氣涼兩地坐出去涼風好舒服而餐廳大部份嘅位置都係梳化座位,所以坐得好舒適先來嘅係餐前麵包,佢係一個正宗意大利嘅食法,可以加上橄欖油同埋黑醋之後我哋就分別各自叫咗唔同嘅前菜 一份係Parma ham ,香甜嘅哈密瓜配上充滿鹹香嘅Parma Ham再加上菜混合一齊食,感覺非常之有層次,經典嘅配搭,絕對係冇令人失望嘅另一份就係烤小牛肉!真係配上tuna mayo係一個幾特別嘅味道,但係又出奇地夾而且牛肉好嫩好有牛味,佢嘅份量絕對唔少!主菜方面,我哋叫咗一個烤半隻雞同和牛西冷先講下隻雞,除左半隻雞之外仲有一啲烤蔬菜有肉有菜仲有薯仔 夠哂豐富隻雞好juicy 又唔鞋,烤嘅時間岩岩好和牛西冷都做得唔錯!好夠林,更入口即溶牛肉味重,口感嫩滑,火箭菜更可解膩呢到細心到會幫客人切好個西冷做一塊塊 呢點值得一讚我地餐飲叫左一杯mock tail 一杯cocktailMoc
而餐廳大部份嘅位置都係梳化座位,所以坐得好舒適
之後我哋就分別各自叫咗唔同嘅前菜
先講下隻雞,除左半隻雞之外仲有一啲烤蔬菜
有肉有菜仲有薯仔 夠哂豐富
隻雞好juicy 又唔鞋,烤嘅時間岩岩好
呢到細心到會幫客人切好個西冷做一塊塊 呢點值得一讚
Mocktail賣相可愛,更灑滿棉花糖,真係打卡able 飲落水果味重另一杯cocktail就係唔會好甜,入落酸酸甜甜好開胃。最後仲叫埋甜品
佢酸得黎好過癮食落幾fresh ,可以幫呢餐飯解膩另一個就係開心果意式奶凍,呢個坊間少有得食,所以俾我感覺幾特別
佢仲配埋raspberry Ice cream 又出奇地夾到喎!
成餐飯好滿足坐得又夠舒服