Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2024-05-27 157 瀏覽
今日黎到佐敦食一間西餐廳, 餐廳既環境幾好, 坐得好舒服, 侍應既服務都好好, 唔會一次上曬D菜, 會等你食完先再下一樣, 呢點幾好呢到主要都係食西式既食物, 我地叫左個2人餐, 都好抵食, 有前菜, 2個主菜, 仲包2個甜品同埋2杯飲品首先前菜我地叫左酸忌廉煙肉薯條, 薯條炸得金黃酥脆, 面頭有一粒粒既煙肉碎增加左個口感, 搭配埋酸忌廉醬, 令到個口感好豐富, 薯條脆卜卜, 加埋煙肉鹹香同埋酸忌廉, 好特別既小吃選擇主菜叫左龍蝦意大利飯, 黎到真係好震撼, 有半邊龍蝦, 仲要好大隻, 食落好彈牙鮮甜, 而且個蝦鉗都幫我地卜開左, 好容易就食到, 意大利飯用左蝦蝦汁去煮, 所以食落個陣都好濃既龍蝦味另一個主菜就叫左肉眼牛扒, 牛扒煎得岩岩好, 外層煎得焦香, 入面仲鮮嫩多汁, 我地叫左7成熟, 煎得都岩岩好, 食落都有牛味同埋肉既口感都好好, 配菜有焗薯同埋沙律菜, 份量黎講都好足夠, 絕對夠食甜品方面佢有得揀雪糕或者芝士餅, 不過我地都食得太飽啦, 淨係叫左雪糕食, 估唔到係movenpick總括黎講, 呢間餐廳既食物同埋服務質素都好好,  絕對推薦下次再黎幫襯
2024-05-15