同男朋友出街食飯,想有情調啲於是去咗呢間位於工廈一樓嘅西餐廳~工廈好似冇lift,我同男友都係行一層上去。餐廳外面貼有一啲報章推薦文章,同埋午餐Menu。拉開門入到去,餐廳侍應會首先幫忙量度體溫,確保客人冇發燒之後就會帶入去坐位。餐廳環境佈置得幾浪漫,好適合情侶黎拍拖或者同發展中嘅異性嚟約會~餐廳好貼心咁樣要求客人留低聯絡方式,以防他日有疫情問題可以聯絡客人餐枱上面有水比客人自己添加,適合一啲唔鍾意飲餐飲嘅人士點完餐之後,店員會首先上餐包同bread sticks。餐包烘過先上碟,所以好鬆軟而且餐包入面有辣蕃茄乾,配埋黑松露味嘅忌廉芝士,好好味餐包配黑松露忌廉芝士呢個田螺真心好中意,薯蓉鋪面,下面有12粒田螺,都好足料!而且d汁超濃蒜味,夾埋個薯蓉食超惹味如果再去一定會再叫呢個!香蒜薯蓉焗田螺個意大利餛飩都相當唔錯~個醬汁好香濃,而且包住晒d餛飩,令到粒粒都好夠味值得一讚係個餛飩皮煮得岩岩好,唔會太淋不過個汁比較濃嘅關係,食到尾都會有少少膩,最好就兩個人或以上share。菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁重頭戲就當然係個吉列牛啦~呢個真心好味,個外皮炸到好脆,但入面塊牛柳仲係好嫩,仲要冇

餐廳外面貼有一啲報章推薦文章,同埋午餐Menu。

餐枱上面有水比客人自己添加,適合一啲唔鍾意飲餐飲嘅人士

點完餐之後,店員會首先上餐包同bread sticks。
餐包烘過先上碟,所以好鬆軟

而且餐包入面有辣蕃茄乾,配埋黑松露味嘅忌廉芝士,好好味

餐包及芝士條
餐包
餐包配黑松露忌廉芝士

呢個田螺真心好中意,薯蓉鋪面,下面有12粒田螺,都好足料!

而且d汁超濃蒜味,夾埋個薯蓉食超惹味

如果再去一定會再叫呢個!
香蒜薯蓉焗田螺

個意大利餛飩都相當唔錯~
個醬汁好香濃,而且包住晒d餛飩,令到粒粒都好夠味

值得一讚係個餛飩皮煮得岩岩好,唔會太淋

菠菜芝士意大利餛飩配黑松露忌廉汁

重頭戲就當然係個吉列牛啦~

呢個真心好味,個外皮炸到好脆,但入面塊牛柳仲係好嫩,仲要冇筋!

佢仲好甜心咁樣有兩個醬配左,兩個都係芥末醬,但一個係刺激性d,另一個就淡d芥末味

側邊個沙律都唔係講笑,佢地係用左橙汁去做沙律汁

令到個沙律好清新,男朋友平時唔中意食沙律都話好味

不過佢就唔太有松露味,但我個人覺得就算咁都好好味,絕對高質!
黑松露吉列牛柳

呢個蘋果撻完全係我想要果種,底部係酥皮,表面係鋪滿蘋果薄片

酥皮好脆,但係有少少over-baked嘅感覺,能夠改善一下會更好

雪糕好濃雲尼拿味,配住蘋果撻好夾

蘋果撻

呢間餐廳價錢比較貴,所以我會推薦情侶黎慶祝d紀念日~
2020-07-13
餐包及芝士條