2020-02-21
今日行經佐敦,又想食西餐,喺網上搵到有間唔錯嘅西餐廳,所以去試吓,離佐敦地鐵站唔係好遠,行幾分鐘就到。門口有open area可以坐喺度望街景,我地就選擇咗入面喺位置。我地叫咗餐湯,沙律同主菜,首先湯係叫咗椰菜花忌廉湯,個湯好creamy,椰菜花攪碎晒再煮成忌廉湯,好滑完全有渣,好濃嘅椰菜花味,加埋個脆多士一齊食,好好食Parma ham沙律,呢個沙律係用黑醋做汁,好開胃酸酸地配埋新鮮嘅沙律菜,好fresh,夾埋Parma ham一齊食,好正。牛肝菌意大利飯,d飯勁正,個忌廉汁完全滲入個飯入面,好入味,個飯質地軟硬適中,唔會太硬,仲有好多牛肝菌片喺飯入面,非常香。忌廉汁香煎三文魚扒,三文魚扒煎到個皮好香,好脆,完全冇overcook啱啱熟,d魚肉仲好juice好滑,配埋個忌廉醬汁,個汁酸酸地,啱啱中和三文魚嘅魚油,所以一d都唔覺得油膩,d配菜都好正,用牛油同少少黑椒煎過,好惹味。