2024-05-16
最近去咗間餐廳食飯,餐廳環境真係好正呀!佢喺一個好寧靜嘅地方,氣氛好放鬆,仲可以欣賞到大館同埋上環周圍嘅美景。我同朋友order咗兩份lunch set,包餐餐湯同沙律,蔬菜爽脆好開胃。番茄湯味道好濃郁,口感好滑順,仲有香草同香料嘅香氣。Pesto Pizza 份量都幾大,兩個人share黎食都ok, 餅底厚度適中,餅邊烤得啱啱好,加埋啲芝士同Pesto醬,喺我試過嘅pesto pizza呢個真係算係最好味之一。Bolognese 每一啖都好濃郁,番茄嘅酸甜度啱啱好,不過啲略然濕左少少,如果可以掛得起意粉上會更完美!甜品我同朋友都毫不猶豫揀左Tiramisu!做得非常出色嘅一款甜品,甜度適中,口感綿密!餐廳依家夜晚仲做緊4 course dinner set, 而午餐嘅體驗黎講,我準備下星期同朋友慶祝生日又再黎!