2022-05-04 408 瀏覽
呢一間西班牙菜已經開咗好多年,之前都有食過覺得唔錯,而且午市價錢都唔算貴,可以嗌啲tapas同朋友share都幾抵食😛當日前菜有三份👌🏻第一份鮮蕃茄蓉焗法包,茄蓉仲撈咗啲酸洋蔥蒜蓉幾香🍅沙律汁係佢哋自家撈嘅,有啲青檸、紅果醋、橄欖油嘅味,感覺幾清新🥒南瓜湯超濃郁,好幼滑而且啖啖南瓜味,撈埋面頭啲忌廉超正😋炸黑毛豬火腿球層炸皮好酥脆,入面有啲黑毛豬腿粒再打咗啲忌廉落去🤩食到一粒粒洋蔥薯仔,薯蓉好滑身😍上黑毛豬火腿拼盤個時,店員會逐款火腿介紹翻畀客人,會明顯食得出每一種腸同火腿有啲係煙燻重啲,有啲相對油香味重啲,不過自己就唔係呢方面嘅專家😂食落覺有都唔錯嘅🤪脆皮豬腩肉配蛋黃醬喺呢度嘅招牌菜之一🐷脆皮真係烤得好焦香😍而且豬腩肉夠晒肥美,有外脆內嫩嘅感覺😝至於個西班牙炒飯就相對一般,青口好鮮甜,食落去個飯都有唔少海鮮,有啲蜆肉、魷魚、蝦,但就相對削一啲,飯本身就比較濕黐埋一舊舊,呢個就相對普通🤭我哋枱仲嗌左三個奄列🤣個西班牙奄列係有蛋洋蔥薯仔再加唔同嘅餡料組成,加咗蘑菇嗰個蘑菇味都算重,蟹肉嗰個仲啖啖蟹添😋幾鍾意佢保留到奄列中間仲係流心嘅效果🤪最後加埋churros with Nutella🤪

南瓜湯超濃郁,好幼滑而且啖啖南瓜味,撈埋面頭啲忌廉超正😋

我哋枱仲嗌左三個奄列🤣

最後加埋churros with Nutella🤪玉桂味唔算好重,炸得好香口熱辣辣所以都好好食😚

好欣賞呢一間店員服務態度好好,而且好殷勤,好積極比提議比客人,亦都好關心客人嘅需要,所以呢間都會回訪🙌🏻