2021-01-17
話說我本人真係好少去SSP今次同朋友仔來試呢間日本野竟然有驚喜!仲要由頭盤食到落甜品🤣🤣🤣明太子雞翼香口又juicy! 唔乾身又啖啖肉!然後來一杯熱熱的香橙柚子伯爵茶😍靚牌伯爵茶 加左橙同柚子飲落有兩種甜甜清香~即刻覺得好chill😂配黑毛豬同招牌墨魚腸😍😍😍係墨魚腸呀!我初頭見佢黑媽媽都好嫌棄🤣點知一上菜已經勁香🤣原來真係好好食🤣好想再encore🤣🤣煙三文魚海澡沙律呢個正正常常~ average野lol蒲燒鰻魚烏冬稻庭烏冬已經加分~更加分係鏗魚湯底!好清甜!好味!我frd 差不多飲哂個湯😂個鰻魚好食呀!食得出係靚料!😋燒豚肉烏冬個醬汁好惹味!份量好夠!我食到呢度已經好飽🤣和風牛肉漢堡飯配日式咖喱汁個飯係珍珠米!好多細節位都見到用既係靚料!朋友仔話個牛肉味好正又有咬口唔會一pat 野甘lol 個咖哩汁好香 我拎左來試下撈烏冬😂又ok wor😂好飽好飽之下 我地都叫左3個甜品🤣🤣🤣Jerry芝士蛋糕個造型好搞笑😍好igable 岩哂打卡!熱情果味 酸酸地 好light既芝士蛋糕幾好食!老闆話隻蝴蝶都食得架!日式奶凍原先我以為佢個texture係同pana cotta差不多點知一不佢係偏
明太子雞翼
香口又juicy! 唔乾身又啖啖肉!
然後來一杯熱熱的香橙柚子伯爵茶😍
個醬汁好惹味!份量好夠!我食到呢度已經好飽🤣
和風牛肉漢堡飯配日式咖喱汁
好飽好飽之下 我地都叫左3個甜品🤣🤣🤣
Jerry芝士蛋糕
個造型好搞笑😍好igable 岩哂打卡!
熱情果味 酸酸地 好light既芝士蛋糕
幾好食!老闆話隻蝴蝶都食得架!
日式奶凍
原先我以為佢個texture係同pana cotta差不多
點知一不佢係偏林身 唔係動L 😂
老闆話呢個係日式奶凍既texture😯
一入口奶味勁濃😍原來係用4.3奶呀😍😍😍
甜度適中~好好味😋😋😋
抺茶宇治金時parfait
又一個igable 既甜品!蛋糕同奶凍係homemade 唔出奇~估唔到個雪糕都係homemade😱🙀
濃濃抺茶味~bitter sweet chewy and smooth all in one! 同sweet house cha cha 有得比 但呢度只係50蚊😂
就算下層配料都係新鮮高質!
homemade 甜泥講CP 值極高!😋😋😋
下次再試埋其他野!