2019-07-12
2011 瀏覽
今日午膳時間同同事去左試呢間四爺車仔麵專門店,我地12:40左右去到,唔洗等位,應該算好彩,因為平日行過都見有啲人係到排隊。.餐廳食物選擇都算多,雖然係車仔麵專門店,但都有得食客飯同車仔大碗飯。而車仔麵有分平價版同貴價版,兩者分別係貴價版嘅湯底係有藥材成分嘅燉湯,套餐價錢由$89起。.今次第一次試,所以我地揀左平價版套餐,先揀湯同麵底($27),然後揀最少3個餸(每個餸價錢介乎$10-$15, 蔬菜$6/$10);套餐仲包左一杯熱飲。湯底選擇有豬骨湯、麻辣湯、芫茜皮蛋湯同牛骨湯,仲有得揀撈麵底。我試左牛骨湯加腩汁,感覺同平時普通腩汁個味無分別。同事就試左芫茜皮蛋湯,佢話真係幾重芫茜味,啱哂鍾意芫茜嘅人.麵底除左平時有嘅麵底之外,仲有我至愛銀針粉,即叫好食好食!.車仔餸選擇都幾多,我地試左牛筋腩、咖哩魷魚、瑞士雞翼、韮菜餃、魚腐、滷豆腐同蘿蔔,味道大致上都幾好,特別推薦牛筋腩同雞翼。我好欣賞佢地會幫你自動將濃味嘅餸分上,咁就唔會將啲味撈埋哂,十分貼心因為味道都算唔錯,等我下次試埋個個燉湯底先
麵底除左平時有嘅麵底之外,仲有我至愛銀針粉,即叫好食好食!
因為味道都算唔錯,等我下次試埋個個燉湯底先